[VIDEO] Započela rekonstrukcija županijske ceste u Gajanićima

Autor: Marin Aničić 28.11.2023

Glavni cilj je sigurnije prometovanje i bolja prometna povezanost šireg centra Matulja te rasterećenja prometa kroz širi centar Matulja.

Matulji - Županijske ceste u suradnji s Općinom Matulji od započeli su radove na zajedničkoj investiciji. Riječ je o cesti koja spaja Cestu dalmatinskih brigada poznatiju kao cestu za Trst i Ulicu 43. istarske divizije poznatiju kao cestu za Učku. Riječ je o spoju ispod Plodina i Male ribe, iznad Pečenjare pul Mirkota. Investicija je vrijedna 136 000 EU a financirana je 60% od PGŽ-a odnosno Županijskih cesta i 40% od Općine Matulji.

Ovaj građevinski zahvat dužine 150 m obuhvaća konstrukciju ceste, priključivanje na sustav odvodnje i izgradnju nogostupa. Radovi bi trebali trajati 75 radnih dana od početka radova 12.11. ali zbog vremenskih uvjeta možemo očekivati da će trajati i nešto duže.

- Nakon što se ova etapa izgradi, u suradnji sa ŽUC-om pokrenut ćemo postupak prekategorizacije dijela 43. istarske divizije u nerazvrstanu cestu čime će nastati preduvjeti za planirani općinski projekt rekonstrukcije ove prometnice s izgradnjom nogostupa na sjevernoj strani. Ova prometnica koja je često isticana kao jedna od nesigurnih cesta postat će jednosmjerna u duljini od oko 400 metara, odnosno od skretanja na cestu za Učku s glavne prometnice do Gajanića, poričili su iz općine Matulji.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...