Nacionalna konferencija o kakvoći i sigurnosti pčelinjih proizvoda te Zeleno-plava pčelarska orijentacija ovoga vikenda u Kastvu

Autor: Marina Pauletić 06.10.2022

wp-content/uploads/2019/10/Sve%C4%8Dano-otvorenje-6.-smotre-p%C4%8Delarstva-Primorsko-goranske-%C5%BEupanije-Rije%C4%8Dki-medenjak-6.jpg

Ulaz je slobodan za sve sudionike i zainteresirane građane.

KASTAV - Ovoga će se vikenda, 7. i 8. listopada u Kastvu održati „11. Nacionalna konferencija o sigurnosti i kakvoći pčelinjih proizvoda – Izazovi EUR-a i Schengena“ te „4. Zeleno-plava pčelarska orijentacija“.

Prva će se u subotu 7. listopada održati 11. Nacionalna konferencija, s početkom u 9 sati u Gradskoj vijećnici Grada Kastva, okupljajući proizvođačke, stručne i znanstvene zajednice. Ovogodišnja tematska odrednica Konferencije glasi – „Izazovi EUR-a i Schengena“. Time se naglašava važnost mehanizama uređenja hrvatskog tržišta pčelinjih proizvoda. Posebna važnost daje se na osiguranje njihove kakvoće i sigurnosti, a sve u okviru njihovog uklapanja u jednu konferencijsku platformu.


U nedjelju, 8. listopada održava se „4. Zeleno-plave pčelarske orijentacije – Kad se susretnu zelena i plava pčelarska Hrvatska” s početkom u 10 sati u srednjovjekovnoj staroj Gradskoj loži u Kastvu. Ova manifestacija ima primarni cilj definirati pčelarske sličnosti primorske i kontinentalne Hrvatske, posebno u okusima, mirisima i aromama najpoznatijih vrsta meda. Posebno se pri tome ističe predstavljanje programskih smjernica pčelarskih udruga Primorsko goranske županije u cilju pozicioniranja zeleno-plavog pčelarstva te definiranja odrednica kakvoće pčelinjih proizvoda. Ulaz je slobodan za sve sudionike i zainteresirane građane.

Više sa portala poduckun.net ...