Najljepši cvjetovi oduševili posjetitelje na 14. izdanju Izložbe kamelija

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 08.04.2022

Posjetitelji su ocjenjivali izložene primjerke cvjetova kamelija, a mogli su i kušati slastice i čaj od kamelija.

Opatija - Četrnaesta po redu Izložba kamelija svečano je otvorena u UP Juraj Šporer, uz najljepše primjerke tog cvjetnog simbola grada, grmove kamelija, izložbu fotografija i likovnih radova učenika opatijske osnovne škole te prodaju suvenira na temu kamelija.

Dobrodošlicu posjetiteljima zaželjeli su predsjednica Udruge ljubitelja kamelija Mira Shalabi i predsjednik Međunarodnog udruženja kamelija ICS-a Gianmario Motta, a izložbu je službeno otvorio gradonačelnik Fernando Kirigin, uz riječi pohvale organizatorima.

U prigodnom programu koji je vodio Dražen Turina Šajeta nastupili su nacionalna prvakinja opere Olga Šober i maestra Nada Matošević Orešković, gitarist Natko Štiglić, zbor O.Š. R. K. Jeretov i mladi harmonikaš Dorian Rubeša, a učenica Dora Hrebak recitirala je pjesmu „Kamelija“. Posjetitelji su ocjenjivali izložene primjerke cvjetova kamelija, a mogli su i kušati slastice i čaj od kamelija.

Izložba kamelija je otvorena do 10. travnja, a svečano zatvaranje uz proglašenje pobjednika održat će se u UP Šporer u nedjelju u 18 sati.

[FOTO] Šporer u znaku kamelija: Uz brojne uzvanike i prigodni program otvorena 14. Izložba kamelija

Više sa portala poduckun.net ...