Nakon iznadprosječno toplih dana, slijedi kiša i nestabilnije vrijeme

Autor: Sanja Monar 24.03.2023

Ilustracija

Kod nas na Kvarneru, u prvom dijelu subote očekuje nas promjenjivo i pretežno oblačno s kišom te pljuskovima s grmljavinom, a oborine će lokalno biti i obilnije...

Opatija - Svi vi koji ste namjeravali jakne i debele majice pospremiti u ormare, pričekajte još malo. Iako su prošli dani bili veoma topli, s najvišom temperaturom koja je, kako prenosi DHMZ, primjerenija kraju travnja ili početku svibnja, slijedi nam još malo kiša i nestabilnijeg vremena.

-Već u subotu 25. ožujka preko Hrvatske će se premjestiti frontalni poremećaj s kojim će stići nešto vlažniji i hladni-ji zrak pa će se temperatura u mnogim krajevima spustiti na vrijednosti primjerenije dobu godine, javlja DHMZ.

Kod nas na Kvarneru, u prvom dijelu subote očekuje nas promjenjivo i pretežno oblačno s kišom te pljuskovima s grmljavinom, a oborine će lokalno biti i obilnije. Tijekom poslijepodneva smirivanje vremena, do večeri i uz prolazno razvedravanje, piše RiMeteo, dodajući kako će puhat slab i umjeren južni vjetar i jugo, na otvorenom moru jugozapadnjak, poslijepodne u okretanju na buru.

Za nedjelju pak najavljuju u prvom dijelu dana djelomice sunčano, na riječkom području i promjenjivo oblačno. Jače naoblačenje očekuje se poslijepodne, prema večeri posvuda, a prema večeri kiša će se proširiti na većinu područja, kasno navečer uz jačanje pa su mogući i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. Puhat će slab i umjeren južni vjetar i jugo, navečer u jačanju jugozapadnjak i jugo, uz moguće jake i olujne udare. Jutarnja temperatura od 8 do 13 °C, a dnevna 12 do 17 °C.

Više sa portala poduckun.net ...