Njemački i austrijski novinari iz uglednih medijskih kuća posjetili Kvarner - sudjelovali na karnevalskim događanjima i upoznali lokalnu gastronomiju

Autor: Marina Pauletić 15.02.2024

Trodnevni boravak uključivao je posjet Opatiji, Kastvu, Matuljima i Rijeci.

Opatija/Rijeka - Turistička zajednica Kvarnera je u povodu velikog finala ovogodišnjih kvarnerskih karnevalskih događanja za šest njemačkih i austrijskih novinara iz nekoliko istaknutih njemačkih i austrijskih medijskih kuća poput RND (RedaktionsNetzwerkDeutschland), zatim ARCD Automobilclub Magazin, t-online i ECHO Medienhaus organizirala posebno osmišljen tematski posjet Kvarneru posvećen karnevalu i lokalnoj gastronomiji.

“Naša tradicija karnevala postala je neizostavan dio ponude Kvarnera, posebice u razdoblju predsezone. Grupa novinara, za koje smo organizirali ovaj trodnevni obilazak po Kvarneru, bila je itekako impresionirana našom bogatom karnevalskom tradicijom i događanjima koja su iz te tradicije izrasla u prave atrakcije. Tu zanimljivu kulturnu baštinu odlično nadopunjuju naše izvrsne eno i gastronomske delicije koje su novinari tijekom svog boravka kušali te smo sigurni da će reportaže koje će uslijediti biti pravi magnet i novi motiv dolaska za goste s tržišta Njemačke i Austrije upravo u predsezoni. Studijska putovanja novinara izuzetan su alat za promociju destinacija. Zahvaljujući osobnim iskustvima, novinari u svojim reportažama, člancima, blogovima čitateljima mogu prenijeti autentičan doživljaj destinacije i sve što ona nudi”, pojašnjava Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera.

Trodnevni program studijskog boravka novinara organiziran je u suradnji s Turističkom zajedicom grada Rijeke, Turističkom zajednicom grada Opatije, Turističkom zajednicom grada Kastva i Turističkom zajednicom općine Matulji, a uključivao je posjet Opatiji, Kastvu, Matuljima i Rijeci. Novinari su tako uz razglede destinacija, sudjelovali i na Zvončarskoj smotri u Matuljima, zatim Humanitarnom karnevalskom gala party-u u Guvernerovoj palači te su u nedjelju, 11. veljače, pratili Međunarodnu karnevalsku povorku koja je prošla riječkim Korzom i tako označila veliku završnicu Riječkog karnevala.

Više sa portala poduckun.net ...