NK "Opatija" poslao poruku uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća Opatije: Na Vijeću budite zajedno, a na novom igralištu zaigrajte jedni protiv drugih

Autor: Nikola Cvjetović 28.02.2024

Podrže li vijećnici navedenu odluku Grad Opatija dat će suglasnost opatijskoj gradskoj tvrtki "Opatija 21" da se zaduži za rekonstrukciju nogometnog igrališta, investiciju vrijednu 4 milijuna eura.

Opatija - Gradski vijećnici Opatije sutra će na sjednici Vijeća glasati o odluci kojom će se napraviti još jedan korak bliže realizaciji rekonstrukcije opatijskog nogometnog igrališta. Podrže li vijećnici navedenu odluku Grad Opatija dat će suglasnost opatijskoj gradskoj tvrtki "Opatija 21" da se zaduži za rekonstrukciju nogometnog igrališta, investiciju vrijednu 4 milijuna eura.

Kako u posljednjih nekoliko dana na ovu temu u javnom prostoru postoji veliki broj, prije svega, političkih prepucavanja, Uprava Nogometnog kluba "Opatija" odlučila je na svom Facebook profilu dati i njihov sportski stav i pozvala suprotstavljene političke stranke u Vijeću da se udruže, izglasaju odluku, podrže rekonstrukciju, a onda na novom igralištu dođu odigrati na dva mala gola i nakon toga uživati u pjesmi i roštilju.

U cijelosti prenosimo objavu NK Opatija:

"Sutra se na sjednici Gradskoga vijeća Grada Opatije odlučuje o financiranju buduće infrastrukture NK OPATIJA. Predstavnici NK OPATIJA pregovaraju od 2013. godine o poboljšanju uvjeta u kojima djeluju . NK OPATIJA je jedan od najstarijih nogometnih klubova u Hrvatskoj. Trenutno broji 320 aktivnih natjecatelja podijeljenih u 11 omladinskih kategorija te seniore, koji se natječu u 2NL, i veterane. Svakodnevni protok dvijetotinjak ljudi na igralištu koje ne zadovoljava uvjete igranja, treniranja i djelovanja sportskog kluba sa brojnošću članova i ranga u kojem se natječemo. Sutra je šansa da se odlukom Gradskoga Vijeća približimo na još jedan korak bliže ostvarenju uvjeta dostojnih tradicije kluba i ugleda Grada.

Budući da se povela rasprava po medijima i društvenim mrežama o „upadu“ i „otimanju“ nečije okućnice, a radi rekonstrukcije igrališta, ovime putem prilažemo 2 slike idejnoga projekta uređenja nogometnoga igrališta iz veljače 2017. i listopada 2018. čiji je naručitelj Grad Opatija na čelu sa tadašnjim gradonačelnikom G. Ivom Dujmićem.

Kao što se vidi iz priloženih slika obuhvat idejnoga rješenja su parcele u vlasništvu Grada Opatija. Unutar obuhvata tadašnjeg idejnoga rješenja je i „oteta“ parcela koja u tom trenutku očito nije bila sporna.

Podsjećamo (neke) članove Gradskoga Vijeća iz tog vremena, koji su i danas članovi Gradskog vijeća, da su glasali ZA to idejno rješenje. Ovih dana su (neki) ipak i medijski i na društvenim mrežama jako ažurni te opstruiraju Rekonstrukciju igrališta NK OPATIJA pod krinkom zaštite „vanknjižnog vlasništva“.
Oni istovremeno „žele“ rekonstrukciju igrališta, ali zahtjevaju sudski postupak što znači ZAUSTAVITI rekonstrukciju kada su napokon poduzeti konkretni koraci za realizaciju dugogodišnjega sna brojnih nogometaša Opatije i Liburnije.

Stoga se postavlja pitanje zašto niste štitili „vanknjižno vlasništvo“ prilikom glasanja za priložene idejne projekte 2017. i 2018. godine? Zašto sada, kada smo na korak od onoga što nam nasušno treba za funkcioniranje kluba od preko 250 djece želite to zaustaviti? Jeste li znali da su u 2017. to bili samo crteži koji se neće realizirati, te ste samo obmanjivali članove NK OPATIJA, a sada ste u panici jer bi se igralište zaista MOGLO rekonstruirati? Zašto se pozivate na institucije koje trebaju zaustaviti rekonstrukciju, a ne priznajete (te iste institucije) koje izdaju dokumente u kojima je jasno naznačeno tko je vlasnik „otetog“ terena i tko je vlasnik kuće koja taj teren „vanknjižno“ prisvaja?
U našem idealnom svijetu željeli bi da su vijećnici opet jednoglasni odlukom o financiranju projekta kojim će se omogućiti ispunjenje sna brojnim članovima koji su kroz godine prošle kroz NK OPATIJA, te omogućiti brojnim generacijama koje dolaze uvjete bavljenja sportom dostojnim vremenu i gradu u kojem djeluje NK OPATIJA. Željeli bi da se sve političke opcije podijele u dvije ekipe i zaigraju na dva mala na rekonstruiranom igralištu NK OPATIJA te se poslije podruže i zapjevaju uz dobar roštilj.

Onima koji pokušavaju srušiti naš idealan svijet „spinovima“ po medijima i društvenim mrežama, radi svoje promocije, želimo miran san dok odgovaraju, prije svega sebi, a i građanima na postavljena pitanja…."

Više sa portala poduckun.net ...