Nogometaši Rijeke pobijedili B36 Torshavn

Autor: Nikola Cvjetović 10.08.2023

Rijeka je stigla do vrijedne pobjede uoči uzvrata za tjedan dana

Rijeka - Nogometaši Rijeke pobijedili su na gostovanju B36 Torshavn (3:1) u prvoj utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige. U utakmici odigranoj na umjetnoj travi, po hladnom i kišovitom vremenu, te magli koja je okovala stadion, Rijeka je stigla do vrijedne pobjede uoči uzvrata za tjedan dana. Domaćin je već na otvaranju pokazao da će biti neugodan suparnik. U drugoj minuti Skandari je ubacio, koji se pretvorio u opasan udarac, lopta je na kraju pogodila vratnicu.

Rijeka je brzo preuzela kontrolu, ali domaćin se dobro držao u obrani. U 11. minuta Janković je u dva navrata pokušao s 18 metara, ali nije bilo promjene rezultata. Na drugoj strani Skandari (14′) je snažno potegnuo iz dobre situacije s dvadesetak metara, ali nije bilo preciznosti. Rijeka je veliku priliku imala u 17. minuti. Goda je izgubio pa iščeprkao loptu u kaznenom prostoru suparnika, odigrao za Ivanovića koji se sjajno riješio pratnje i pronašao Pašalića, ali njegov udarac iz blizine je blokiran.

U 25. minuti Pašalić je još jednom demonstrirao odličan udarac, lopta je prošla uz vratnicu. Četiri minute kasnije Dilaver je ubacio za Ivanovića koji je smirio za Selahija ali udarac s ruba kaznenog prostora nije bio precizan. U 31. minuti Rijeka je odlično, kroz nekoliko dodavanja otvorila napad, u završnici Pašalić je snažno pucao sa 16 metara. Domaći vratar odbio je loptu, Selahi je natrčao, ali vratar Lamhauge bio je dovoljno blizu da skrati kuti obrani i drugi udarac.

I onda je domaćin poveo. U 33. minuti Przybylski je ubacio s lijeve strane, lopta je dirala Radeljića, a najspretniji je bio Agnarsson koji je poentirao – 1:0. Rijeku pogodak nije demoralizirao, u 39. minuti Veiga je ubacio, lopta je pogodila nekog od igrača Torshavna u ruku i sudac je pokazao na bijelu točku. Janković je bio siguran s bijele točke – 1:1.

Rijeka je odlično otvorila nastavak. U 48. minuti, nakon ubačaja iz kornera, Goda je bio najviši. Prvi udarac glavom obranio je vratar Lamhauge, ali Goda je odbijanac pospremio u mrežu – 1:2. U 67. minuti vezni red domaćina pogriješio je u dodavanju, Pašalić je uzeo loptu i gurnuo za Fruka koji je snažno potegnuo s 18 metara. Vratar Lamhauge uspio je skrenuti loptu, a onda je i okvir gola spasio domaćina. U 89. minuti Fruk je ubacio iz slobodnog udarca, lopta je preletjela sve, Radeljić je bio spreman na drugoj vratnici – 1:3.

Više sa portala poduckun.net ...