Obilježavanje Svjetskog dana Crvenog križa u Opatiji

Autor: Marina Pauletić 06.05.2023

Foto: arhiva

Građani će moći tradicionalno kontrolirati zdravstveno stanje (RR i ŠUK), a dodatno ih očekuje raznolika ponuda.

Opatija - GDCK Opatija zajedno sa svojim suradnicima obilježiti će Svjetski dan Crvenog križa u ponedjeljak, 8. svibnja ispred opatijske tržnice od 9 do 12 sati uz prigodni program „Crveni križ u Zelenom okviru“ pod motom „Zeleni dan s prijateljima“.

Građani će moći tradicionalno kontrolirati zdravstveno stanje (RR i ŠUK), a dodatno ih očekuje raznolika ponuda.

Na štandu Smoothie bara Udruge Žmergo mogu degustirati zdrave sokove. Također, građani će imati priliku posjetiti „Vrtlarski kantunić“ uz savjete i informacije za održavanje prirodnog eko sustava, razmjenu sjemenja i biljaka u društvu članica vrtlarske sekcije Kluba 60+ GDCKO i članica Građanske inicijative „Kantrida (Zelena mreža PGŽ)“, uz poziv građanima na donaciju biljaka i cvijeća za terasu Kluba 60+ i Doma za starije Volosko. U suradnji s OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija za učenike nižih razreda održati će se kreativna radionica „Od otpada do umjetničkog djela“ pod vodstvom Darka Kovačevića Jezzie i prezentacija učeničke zadruge Vivo (degustacija čaja od maslina i prezentacija drugih proizvoda s naglaskom na održivo i zeleno).

Na štandu NZJZ PGŽ i ispostave Opatija, Hrvatske udruge stanara i suvlasnika zgrada te Komunalca d.o.o. biti će zanimljiva prezentacija pod nazivom „Zdravstvena sigurnost stanovništva u zelenoj tranziciji - održivi razvoj urbane sredine i klimatska neutralnost u Primorsko-goranskoj županiji“, kao dio javnozdravstvenog međusektorskog interdisciplinarnog edukativnog programa.

Za dobro raspoloženje pobrinut će se DJ Vedran, a svi djelatnici, članovi i volonteri opatijskog Crvenog križa vesele se druženju sa sugrađanima i obilježavanju važnog dana u kalendaru Crvenog križa.

Program i aktivnosti održavaju se uz podršku Grada Opatije, Općine Matulji, Općine Lovran, Općine Mošćenička Draga, ESSPERTO d.o.o. i LIBURNIA Hotels & Villas-Hotel Ambasador.

Više sa portala poduckun.net ...