Objavljene kandidacijske liste za izbore Vijeća mjesnih odbora - 37 predstavnika političkih stranaka i nezavisnih lista bori se za naklonost birača

Autor: Nikola Cvjetović 27.02.2024

Najveća gužva je u mjesnom odboru Centar koji od ovog izbornog ciklusa objedinjuje nekadašnja dva mjesna odbora, dok su najmanji interes za društveni angažman u Vijeću mjesnog odbora iskazali mještani Poljana.

Opatija – Poznate su stranke i pojedinci koji će se naći na biračkim listićima na izborima za vijeća 11 mjesnih odbora koji će se održati 17. ožujka. U 'turbo' izbornoj godini koja uključuje još tri izlaska na izbore (parlamentarne, europarlamentarne i predsjedničke) za naklonost birača sa svojim programima 'borit' će se ukupno 37 nezavisnih lista i predstavnika političkih stranaka. Uz već afirmirana imena u predstavničkim tijelima na najnižoj parlamentarnoj razni, koji funkcije članova vijeća obnašaju već nekoliko mandata na listama su se našla i brojna nova imena koja još nisu bila politički eksponirana u našem gradu. U svim mjesnim odborima liste je predao SDP s koalicijskim partnerima Akcijom mladih, HSU-om i Unijom Kvarnera, Kvarnerska inicijative jedino nije 'pokrila' Ičiće, zatim slijede kandidacijske liste grupe birača odnosno nezavisne liste kojih je ukupno sedam koliko je predao i HDZ, dok su po jednu listu samostalno predali IDS i HSU. Najveća gužva je u mjesnom odboru Centar koji od ovog izbornog ciklusa objedinjuje nekadašnja dva mjesna odbora, dok su najmanji interes za društveni angažman u Vijeću mjesnog odbora iskazali mještani Poljana.

Najveći izbor birači će imati u mjesnom odboru Centar u kojem će se natjecati čak šest lista koje predvode nezavisni Bruno Blašković, Igor Matković i Rino Ravnić, zatim Matija Štimac ispred HDZ-a, Ante Štampalija iz Kvarnerske inicijative (KI) te David Kurti ispred koalicije AM, SDP-a i Unije Kvarnera. U Dobreću će se ”sukobiti nezavisna Lorena Bašan, Ivan Dretvić ispred KI te Diana Drmić nositeljica koalicije SDP, AM i HSU. U Ičićima će IDS-u pokušati obraz osvjetlati Marin Starčić, koji će za protukandidate imati Milka Samsu iz koalicije SDP-HSU te Nataliju Kadiju iz HDZ-a.

Za vijeće MO Ika-Oprič listu HDZ-a predvodi Romina Alkier, KI Davor Bučić, SDP-a Vjekoslav Zahej, dok će Marino Zahej izaći kao nezavisni kandidat.

Na Kosovu će birače dočekati samo tri liste – HDZ-ova, KI i SDP-ova, koje će nositi Mark Gregorić, Željko Mustapić i Branko Močibob. Tri liste se natječu i na Pobrima. Marijan Rončević predvodi HSU, Sanja Buršić KI, a Vilim Simone SDP.

Samo dva izbora imat će stanovnici Poljana koji će moći birati između Zorana Žiganta iz KI te Brune Belasića iz SDP-a. Na Tošini će listu HDZ-a predvoditi Dino Đelmo, Zoran Cofer-Kliner listu KI, a dugogodišnja predsjednica Antonija Manestar SDP-ovu. U friško spojenom mjesnom odboru Vasanska - Punta Kolova natječu se Mladen Žigulić ispred AM i SDP-a, zatim Frano Primorac ispred HDZ-a, nezavisni Stevan Keler te Goran Đorđević ispred KI. Na samo dva prsta do neba, u Veprincu, također se natječu tri liste - Dalibor Trdić predvodi KI, Zorica Sergo nezavisnu listu, a Jelena Martinčić SDP-ovu listu. U posljednjem 11. mjesnom odboru Volosko - Belveder također su tri liste. Mile Maruna na čelu je liste HDZ-a, Pavle Puž od KI, dok Enrico Marotti prvi je na SDP-ovoj listi.

Više sa portala poduckun.net ...