Odličan vikend za rekreaciju: Nordijsko hodanje i planinarenje u Opatiji i Veprincu

Autor: Marina Pauletić 02.03.2023

Osim nordijskog hodanja, tu je i izlet na Majkovac.

Opatija - Ožujak je mjesec kada se pojačavaju sportsko – rekreacijske aktivnosti u prirodi, a na području Kvarnera to je itekako znano. Stoga će naredni vikend, ovaj put na Liburniji, ponuditi dvostruki program namijenjen ljubiteljima nordijskog hodanja i pješačenja te planinarenja.

U subotu, 4. ožujka započinje ovogodišnji program nordijskog hodanja koji se već tradicionalno održava u suradnji KŠR Gorovo i TZ Grada Opatije te će svake subote okupljati ljubitelje nordijskog hodanja i aktivnosti u prirodi. Ispred Ville Angioline tako će se ove subote u 10 sati okupiti svi zainteresirani te krenuti, predvođeni stručnim vodičem, na hodanje trasom Villa Angiolina – Lungomare – Šetalište Carmen Sylve – Pobri – Lipovica – Lungomare – Villa Angiolina. Trasa je to duga 8 kilometara, a predviđeno trajanje hoda je oko 2,5 sata. Organizator poziva sudionike da si osiguraju prigodnu odjeću, obuću i okrjepu, a on će osigurati štapove za hodanje za one koji ih nemaju. Bit će to prvi od brojnih pohoda koji će se održavati svake subote u isto vrijeme, s istim polazištem.

Savez sportske rekreacije „Sport za sve PGŽ“ koji surađuje s brojnim partnerima, kao organizator, suorganizator ili pokrovitelj najavljuje nastavak programa "Zimsko kretanje u prirodi", pa se tako za nedjelju, 5. ožujka u suradnji s PD „Opatija“, organizira izlet na Majkovac (845 m). Okupljanje planinara bit će u 10:30 sati kod Društvenog doma Janko Gržinić u Veprincu te će se tada, uz stručne vodiče, krenuti u razgledavanje Veprinca, a nakon toga se pohod nastavlja prema Vedežu te Majkovcu. Vremenska prognoza je dobra te će omogućiti prekrasan pogled na kvarnerske otoke i uživanje u posebnom ambijentu.

Predviđeno trajanje hoda je 5 sati, a trasa je srednje zahtjevna te organizatori pozivaju sve da uzmu pripadajuću opremu i okrjepu. Svakako treba naglasiti da će oni raspoloženiji moći, po završetku izleta, pješke do Opatije, a ostali će moći koristiti usluge redovne linije autobusa broj 34 koja ujutro dolazi u Veprinac u 10:15 sati, a nakon pohoda prema Opatiji iz Veprinca kreće u 16:05 (naredni je u 18:15) sati. Informacije i prijave za ovaj zanimljiv program moguće su i na broj 098/ 626 023.

„Prvi vikend u ožujku tako će ponuditi dva doista zanimljiva programa, vjerujemo na zadovoljstvo brojnih poklonika nordijskog hodanja i pješačenja te planinarenja“, poručili su organizatori.

Više sa portala poduckun.net ...