Odobrena EU sredstva za uređenje dječjeg igrališta Pobri i vrtića Veprinac

Autor: Marina Pauletić 19.12.2023

Foto: Grad Opatija

Predviđeni početak radova za oba projekta je proljeće 2024. godine.

Opatija - Upravni odbor LAG-a Terra Liburna Gradu Opatiji odobrio je bespovratna EU sredstva u iznosu od 80 % za dva projekta.

Za uređenje i opremanje dječjeg igrališta Pobri odobreno je 64.250 eura. Igralište će se izgraditi na gradskom zemljištu, u Ulici Put Dukino.

Bit će napravljeni pripremni, zemljani i betonski radovi na igralištu, postavljene različite sprave za igru, namijenjene djeci dobi od 3 do 6 godina. Prostor ispod igrala bit će osiguran antistres podlogom. Prilaz dječjem igralištu prilagođen je djeci s posebnim potrebama te osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti. Bit će postavljene klupice i koševi za otpad, kao i zaštitna ograda te uređen okoliš i pristupni put, uz maksimalno očuvanje postojećeg zelenila.

Kroz isti natječaj Gradu Opatiji je odobreno i 21 500 eura potpore za nabavu zaštite od sunca za terasu dječjeg vrtića na Veprincu. Na terasi vrtića bit će postavljena sunčana trapezoidna jedra pričvršćena na nosive stupove.

Sredstva su odobrena kroz natječaj LAG-a Terra Liburna za provedbu tipa operacije 3.1.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu – Referentni broj natječaja: 11-00089.

Predviđeni početak radova za oba projekta je proljeće 2024. godine.

Više sa portala poduckun.net ...