Održana sjednica Turističkog vijeća TZ Kvarnera, istaknuti izvrsni turistički rezultati za siječanj i veljaču

Autor: Tara Tomić 19.03.2024

Foto - PGŽ

Izvještaj i planovi na 17. sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Kvarnera

Rijeka - Na 17. sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Kvarnera održanoj u Marini Punat direktorica Irena Peršić Živadinov podnijela je izvještaj o glavnim aktivnostima protekle te planovima za ovu godinu. Istaknula je odlične turističke rezultate u prva dva mjeseca ove godine tijekom kojih je ostvareno gotovo 50 posto više noćenja nego rekordne 2019. godine.

Dodala je kako raduju i vrlo dobre najave hotelijera za nastavak godine i samu turističku sezonu. Na pitanje novinara o problemu kadrova, odgovorila je da se s manjkom kadrova suočava cijela turistička industrija ne samo u RH nego EU i šire, ali prema najavama samih turističkih djelatnika oni su se na vrijeme pripremili.

Sjednici je prisustvovao i župan Zlatko Komadina koji je naglasio da imamo velik prostor za rast turističkih brojki u pred i posezoni, a potvrđuju to i odlični rezultati ovogodišnja prva dva mjeseca.

„Ono što radimo je da podižemo kvalitetu. Imamo puno kapaciteta, ali imamo i brojne motive dolaska u kulturnom turizmu, prirodnoj baštini, gastronomiji i zdravstvenom turizmu”. Komentirao je i sposobnost komunalne infrastrukture za prihvat velikog broja turista.

„Naša infrastruktura je rađena za dupli kapacitet u odnosu na naše stanovništvo. To se značajno povećava ljeti, pa neki kao što je Krk imaju problem zagušenosti prometa, tako da bez novog mosta nećemo moći dalje razvijati kapacitete na Krku. U dogovoru s ministarstvom radi se dokumentacija za drugu cestu (sjevernu) na Krku koja bi išla do Vrbnika preko Šila, Dobrinja, a projektira se i Krčki most s dvije trake”, rekao je župan.

Više sa portala poduckun.net ...