Opatija on Blues ponovno stiže u opatijski Gervais!

Autor: Marina Pauletić 12.02.2024

Gost večeri je i Edi Maružin i bend koji u Opatiju dolaze u blues formaciji Edi East Trance Blues.

Opatija - Tradicionalni koncert Opatija on Blues pozivnica je svim ljubiteljima dobrog bluesa da idućeg petka, 16. veljače posjete KC Gervais Opatija. Publika će imati prilike uživati u odličnoj glazbi tekstopisca, skladatelja i glazbenika Riccarda Staraja & Midnight Blues Banda kojeg, uz vokalistu, čine Vedran Mijić, Marko Sedlak, Josip Rubinić i Dejan Turk.

Bit će tu skladbi s njihovih dosadašnjih izdanih albuma na standardnom hrvatskom, čakavskom, engleskom i talijanskom jeziku. Ova blues večer prilika je svima onima koji ne uspiju proslaviti Valentinovo koje pada sredinom radnog tjedna, da to nadoknade vikendom uz ritam bluesa koji pršti ljubavnim temama ali i buntovnom lirikom te porukama o realnosti u kojoj živimo. A uz Riccarda, gost je još jedan Staraj i to svestrani multiinstrumentalist, skladatelj i kantautor Mauro na hammond klavijaturama. Gost večeri je i Edi Maružin i bend koji u Opatiju dolaze u blues formaciji Edi East Trance Blues.

Edi East Trance Blues je bend legendarnog Edija Maružina, frontmena, pjevača, gitariste, autora i lidera jednako legendarnih Gustafa. Nakon što je s Gustafima ostvario gotovo sve što se u glazbi može ostvariti, Edi se posvetio svojoj najvećoj glazbenoj ljubavi – bluesu. Edi East Trance Blues koketira s trance i neo bluesom, istarskim kantom, drum’n’fife i sibirskom stepskom pjesmom, a u njihovoj izvedbi moći će uživati svi oni koji idućeg petka, 16. veljače posjete KC Gervais. Svirke će biti popraćene i video projekcijama koje će dodatno upotpuniti atmosferu.

- Opatija on Blues svojevrsna je koncertna predradnja uoči ovoljetnog Jerry Rick's Blues Festivala. Zadovoljan sam što svi mi na Kvarneru i Istri činimo za blues. Blues i Jazz univerzalni su glazbeni jezici koje mnogi razumiju. Blues je izraz života, a ne patnje kako ga mnogi poimaju. To je odraz svakodnevice, istine življenja, ulice koja priča stvarne priče…osjećaj koji se ne srami ogoliti, izreći, otpjevati. Blues je u originalu najsnažniji, no može se vrlo uspješno izvoditi na hrvatskom i talijanskom jer su oba jezika melodična i vrlo ekspresivna…pa će izvedbe i ovoga puta biti višejezične. Veseli me što ćemo već idući vikend i mi i naši gosti uživati u bluesu zajedno s publikom u jednoj opuštenoj pubovskoj atmosferi uz degustaciju vina Liburnije i Kastavšćine u foajeu i maloj dvorani KC Gervais… rekao je Riccardo Staraj.

Ulaznice za Opatija on Blues mogu se kupiti putem Festivala Opatija, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji, online na www.mojekarte.hr ali i na sam dan koncerta, a u cijenu ulaznice od 15€ uključena je i jedna degustacija vina dobrodošlice.

- Očekujemo Vas uz ritam bluesa u petak, 16.veljače u 19:00 sati!, pozivaju organizatori.

Više sa portala poduckun.net ...