Opatijski vijećnici odlučuju o imenovanju nove ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice "Viktor Car Emin" - Upravno vijeće knjižnice predložilo Ivu Mihovilić

Autor: Nikola Cvjetović 23.02.2024

Na natječaj za ravnatelja, raspisan u siječnju javilo se dvoje kandidata, a Uprava knjižnice odlučila je za novi četverogodišnji mandat gradskim vijećnicima predložiti, privremenu, v.d. ravnateljicu Ivu Mihovilić.

Opatija - Vijećnici grada Opatije na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća, koja je zakazana u četvrtak (29. veljače), donijet će odluku o novoj ravnateljici Gradske knjižnice i čitaonice "Viktor Car Emin" Opatija. Na natječaj za ravnatelja, raspisan u siječnju javilo se dvoje kandidata, a Uprava knjižnice odlučila je za novi četverogodišnji mandat gradskim vijećnicima predložiti, privremenu, v.d. ravnateljicu Ivu Mihovilić.

U obrazloženju odluke stoji kako su oba kandidata zadovoljila uvjete natječaja, a uzimajući u obzir stručne reference i iskustvo, kao i plan rada za četverogodišnje razdoblje svakog kandidata, Upravno vijeće knjižnice jednoglasno se odlučilo predložiti Gradskom vijeću Opatije da se na mjesto ravnateljice, na razdoblje od četiri godine, u novom mandatu, imenuje Iva Mihovilić iz Opatije.

Podsjetimo, opatijsko Vijeće u prosincu prošle godine donijelo je odluku kojom je razriješilo Suzanu Šturm Kržić s mjesta ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice "Viktor Car Emin" te za vršitelja dužnosti imenovalo Ivu Mihovilić te zadužilo Upravno vijeće knjižnice da u roku 30 dana od imenovanja vršitelja dužnosti ravnateljice raspiše natječaj za ravnatelja.

Više sa portala poduckun.net ...