[IN MEMORIAM] Otišao je Bojan Planinić - Škombro, strastveni ljubitelj nogometa

Autor: Nikola Cvjetović 26.08.2023

Bojan Planinić dio svog života posvetio je Nogometnom klubu „Opatija“, u kojem je bio tajnik i oružar u razdoblju od 2000. do 2010. godine.

Opatija - Otišao je Bojan Planinić - Škombro! Opatijac, rođen u Rijeci 16. studenog 1956. godine napustio nas je na jedan od najtoplijih dana ovoga ljeta, u 67. godini života. Bojan Planinić svoj radni vijek odradio je kao konobar, kraće vrijeme i recepcionar, u velikom broju ugostiteljskih i hotelskih objekata na području Opatijske rivijere, a desetak godina proveo je na radu u Italiji. Kao dječak igrao je stolni tenis i nogomet, juniorski nogometni staž odradio je u Opatiji pod trenerskim vodstvom Nikole Pape Filipovića. Dio svog života posvetio je Nogometnom klubu „Opatija“, u kojem je bio tajnik i oružar u razdoblju od 2000. do 2010. godine.

Škombro je bio veliki zaljubljenik u nogomet, a volio je okušati sreću i zaigrati na rezultat, pa je tako uvijek lako na opatijskom nogometnom igralištu nalazio sugovornike. Nadimak Škombro dobio je još kao mladi konobar kada je radio u hotelu Belvedere u Opatiji. Naime, nije dobro poznavao vrste riba pa je gostima iz Italije za svaku rekao: „škombro“, a kolege su mu tada nadjenule i taj nadimak.

Bojana Planinića pamtit ćemo kao uvijek vedrog i nasmijanog čovjeka, koji je volio ljude i društvo. Bolest ga je natjerala da se posljednjih godina djelomično povuče iz društvenog života, a sada odvede i na neko drugo, za vjerovati bolje mjesto.

Iza sebe je ostavio kćer Barbaru i sina Rajka te unuku Maris, a nama je u trajno sjećanje pustio svoj „žar“ za nogometom i kladionicom, te žustre rasprave o koeficijentima.

Više sa portala poduckun.net ...