Otvoren natječaj za nagradu volontera Liburnije - VoLi 2023. godine

Autor: Nikola Cvjetović 23.10.2023

Već treću godinu za redom slavimo volontersku predanost i doprinos zajednici.

Opatija - Nagradu VoLi pokrenuli su 2020. godine Udruga Žmergo, Gradsko društvo Crvenog križa Opatija i Udruga za razvoj kulture mladih Kulturni front, a s ciljem prepoznavanja i promocije iznimnih volonterskih doprinosa zajednici na području Liburnije te povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca.

Nagrada za volontera Liburnije predstavlja priznanje za neumorni rad volontera te njihovu strast prema zajedničkom dobru. Organizatori pozivaju sve organizacije, ustanove, poslovne subjekte kao i pojedince da prijave svoje volonterske programe, akcije, volonterske angažmane u različite kategorije u sklopu natječaja.

Prijave su otvorene od 23. listopada do 21. studenog 2023., a na natječaj se mogu prijaviti fizičke osobe (minimalna dobna granica jest navršenih 15 godina) i pravne osobe (npr. udruga, organizacija, ustanova, poduzeće i dr.) Prijavitelji kao i kandidati za nagrade moraju imati prebivalište / sjedište na području Liburnije (Opatije, Lovrana, Mošćeničke Drage i Matulja), odnosno volonterska akcija i/ili volonterski angažman mora biti proveden na području Liburnije. Kroz jednu od kategorija nagradit će se i volonteri koji nemaju prebivalište na Liburniji, ali su u njoj dali svoj volonterski doprinos.

Natječajna dokumentacija dostupna je na web stranici Udruge Žmergo kao i drugih organizatora natječaja. Rezultati natječaja te informacije o proglašenju pobjednika bit će objavljeni na internetskoj kao i na Facebook stranici Udruge Žmergo 29. studenog,a svečana dodjela nagrada, održat će se 5. prosinca 2023. u Kulturnom domu Zora u Opatiji. Sva pitanja i informacije u vezi natječaja dostupna su na volonteri@zmergo.hr ili kontakte Udruge Žmergo.

Više sa portala poduckun.net ...