Otvorenje izložbe Skrivena sjećanja u Galeriji Laurus Lovran

Autor: Andrea Načinović 21.07.2022

skivena_sjecanja

Izložbu ćete moći pogledati do 12. kolovoza u Galeriji Laurus Lovran na adresi Trg Slobode 14.

Lovran – U četvrtak 21. srpnja 2022. godine u 21 sati otvorenje je skupne izložbe umjetnica šireg kvarnerskog područja pod nazivom Skrivena sjećanja.

Svoja djela izložit će Ivana Butković, Dijana Trtanj, Andrea Knežević, Adela Vilić-Miloš, Doria Valković, Izabela Peculić, Ela Štefanac, Silvija Đolonga, Darija Žmak Kunić, Luce Lukačić, Sandra Kordić, Jasna Šikanja, Melita Sorola Staničić, Tihana Karlović i Nives Žarković.

Izložbu ćete moći pogledati do 12. kolovoza u Galeriji Laurus Lovran na adresi Trg Slobode 14.

“Osjetljivost, ranjivost i suosjećanje ženska su snaga i moć. Dolaze iznutra. Nadahnjuju. Umjetnice šireg kvarnerskog područja i njihove gošće povezale su se svaka na svoj način s vlastitim izvorom snage. Stvorile su djela koja istražuju svjetove između svjetova, kretanja po rubu, individualna I kolektivna sjećanja. Njihovi radovi pomažu u obnovi duše u pojedincu i kulturi, govore o snazi dodira, osmijeha, lijepe riječi, o uhu koje sluša i iskrenom činu brige za sebe i drugog.

Umjetnice se kreću oko središta izvora, pružajući nam priliku biti dovoljno blizu da vidimo svjetlost I osjetimo toplinu”, rekla je Darija Žmak Kunić.

Izložba je dio programa ART- LAURUS 2022. Umjetnička organizacija P.A.L.

Program je financiran sredastvima Općine Lovran I PGŽ-a.