Počinje Ljeto na Ljetnoj 2022.!

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 02.06.2022

U proteklih nekoliko godina počela su se na Ljetnoj pozornici redati i svjetski poznata imena poput Zucchera, Ramazzottija, Diane Krall, Il Vola, a ove godine su to svjetska super-zvijezda Tom Jones kao i jedan od najboljih svjetskih power metal bendova Sabaton.

Opatija - Počinje Ljeto na Ljetnoj, jedna od najvećih manifestacija na našem području koja traje od početka lipnja sve do sredine rujna, a obuhvaća cijeli niz događanja na Ljetnoj pozornici u Opatiji u organizaciji Festivala Opatija.

„Ovog ljeta počinjemo 4.6., s Gruzijskim nacionalnim baletom Sukhishvili. To je jedan od najslavnijih plesnih ansambala na svijetu i pravi spektakl. Prvi put nastupaju u Hrvatskoj, a svojim umijećem i koreografijama stekli su nazive „osmo svjetsko čudo“ i „najbolji plesači na svijetu“. Nekoliko puta su proglašavani najboljim showom na Broadwayu i evo, nakon što postoje više od 75 godina, oduševili preko 90 milijuna ljudi i nastupali na pozornicama Londona, New Yorka i Pariza, sada ih imamo prilike gledati u Opatiji“, naveo je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija.

Nakon otvaranja slijedi pravi vatromet najrazličitijih priredbi čime ovogodišnji ljetni program u Opatiji spada u najbogatije ljetne programe u Hrvatskoj. Na Ljetnoj pozornici će nastupiti 4 Tenora, Željko Bebek, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Disco party Retropatija, Zagrebačka filharmonija, Matija Cvek, Bajaga, Severina, folklorni ansambl Zora, filharmonija iz Udina, British-Croatian Festival Orchestra, klapa Rišpet, Zdravko Čolić, večer posvećena Queenu, premijerno se održava Offline music festival s nastupom Majki, Stublićem, SARS-om i drugima, koncert Christiana Meringola, organiziran je Balinjerada after party, kao i već tradicionalni Liburnia Jazz Festival, Liburnia Film Festival, Blues Festival, DJ party elektroničke glazbe, nekoliko scenskih nastupa poput glumice Sandre Silađev i Željka Pervana, itd.

U proteklih nekoliko godina počela su se na Ljetnoj pozornici redati i svjetski poznata imena poput Zucchera, Ramazzottija, Diane Krall, Il Vola, a ove godine su to svjetska super-zvijezda Tom Jones koji nastupa 18.7. kao i jedan od najboljih svjetskih power metal bendova Sabaton koji nastupaju 19.8. čime se Opatija i ove godine etablira kao jedna od najvažnijih koncertnih lokacija tijekom ljeta u Hrvatskoj.

„Tom Jones spada u živuće legende i vjerujem da ne treba posebno objašnjavati značaj njegovog dolaska u Opatiju. On se savršeno uklapa u ambijent Opatije i više je orijentiran odraslijoj publici. S druge strane organiziramo i nastup jednog od trenutno najpoznatijih svjetskih metal sastava Sabaton, koji će privući i mlađu publiku“, naveo je Gigante Dešković.

Zakinuti neće biti ni ljubitelji kina jer je tijekom cijelog ljeta organizirano ljetno kino. Istovremeno se u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, nakon prošlogodišnje izložbe Picassa i Miróa, koja je bila među najposjećenijim izložbama tijekom ljeta u Hrvatskoj, održava izložba radova još jednog svjetski poznatog umjetnika Salvador Dalia. No Festival Opatija nije zaboravio ni domaće umjetnike i ovog ljeta, točnije 28.8., iznova se održava međunarodno slikarsko natjecanje Mandrać u Voloskom.

„Želja nam je ponuditi bogat i raznovrstan program kako bi svatko mogao pronaći nešto za sebe, koji će biti atraktivan i zanimljiv domaćoj publici, ali i posjetiteljima Opatije. Vjerujem da smo s ovim programom to uspjeli“, zaključio je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija.

Više sa portala poduckun.net ...