Posebna svečanost u Župi Sv. Jeronima u Klani

Autor: Andrea Načinović 11.08.2022

Restauracija je provedena po pravilima struke od cijenjenog restauratora Davora Bešvira iz Ludbrega.

Klana - Ovogodišnje obilježavanje Rokove i blagdana Velike Gospe posebno će biti svečano u župi u Klani. Tijekom nešto više od godinu dana Pastoralno vijeće župe u suradnji sa svim župljanima Klane, Studene, Lisca, Škalnice i Breze pristupilo je restauraciji kulturnog nasljeđa: Oltarna Slika Pieta – Zavjetni dar iz 1854. godine, freska na zidu crkve sv. Roka za čije se podrijetlo smatra kraj 17 stoljeća nepoznatog autora te zavjetni kip i kapelica BDM na Strmašćici iz 1904. godine koje se pripisuje znamenitom kiparu/klesaru Grubišiću. Stanje navedenih blaga bilo je veoma loše.

Restauracija je provedena po pravilima struke od cijenjenog restauratora Davora Bešvira iz Ludbrega. Financijsku konstrukciju od oko 50 tisuća kuna zatvorilo se darovima pojedinaca i poslovnih subjekata.

Cjelokupna proslava započinje programom na Veliku Gospu sa posvetom župe zaštiti Bdm i blagoslovom djece, a završava sa slavljem blagdana zaštitnika Klane sv. Roka. Svi hodočasnici i ljudi dobre volje dobrodošli su uključiti se u program.

Više sa portala poduckun.net ...