Povodom Dana civilne zaštite u Matuljima prezentacije i igre za djecu te građane

Autor: Marina Pauletić 27.02.2024

Foto: arhiva

Najavljena je i igra „zemlja rizika“ te prezentacija „ruksaka za katastrofe“.

Matulji - U povodu Međunarodnog dana civilne zaštite te na inicijativu liburnijskih stožera civilne zaštite i Područnog ureda civilne zaštite Rijeka, u četvrtak, 29. veljače u matuljskom vrtiću i školi te na lokaciji matuljskog amfiteatra održat će se brojne prezentacije i igre za djecu, ali i sve zainteresirane građane.

Prezentacije u amfiteatru započet će u 9:30 sati kada će se moći obići punktove operativnih snaga sustava civilne zaštite: Gradskog društva Crvenog križa Opatija, Javne vatrogasne postrojbe Grada Opatija, Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Rijeka, Policijske uprave Primorsko-goranske, zatim Zavoda za hitnu medicinu PGŽ, Hrvatske gorske službe spašavanja, Stanica Rijeka te punkt specijalističke postrojbe civilne zaštite PGŽ. Tijekom aktivnosti dijeliti će se edukativni materijali za djecu i građane.

Najavljena je i igra „zemlja rizika“ te prezentacija „ruksaka za katastrofe“. Aktivnosti će se odvijati po principu rotacije po punktovima dok sve grupe djece ne prođu planirani sadržaj, a kraj programa obilježit će prezentacija rada s potražnim psima. Predviđeni završetak obilježavanja Dana civilne zaštite, koji inače pada na prvi dan ožujka, je u 12:00 sati.

Više sa portala poduckun.net ...