Pozivaju se građani da predlože lokacije za nadzor brzine

Autor: Nikola Cvjetović 03.06.2023

Foto: ilustracija

Prijedlozi lokacija za nadzor brzine mogu se dostaviti na adresu elektroničke pošte: primorsko-goranska@policija.hr.

Rijeka - Pozivaju se građani da od 1. do 10. lipnja predlože lokacije na kojima smatraju potrebnim provesti nadzor brzine kretanja vozila na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske.

S naznakom „Prijedlog lokacije nadzora brzine“, građani u spomenutom vremenu mogu dostavljati svoje prijedloge na adresu elektroničke pošte: primorsko-goranska@policija.hr.

Zaprimljeni prijedlozi građana bit će razmotreni te će se izabrati pogodne lokacije za 24-satnu akciju nadzora brzine kretanja vozila koja će biti provedena 17./18. lipnja od 7.00 do 7.00 sati.

Akcija će se provesti na području svih policijskih uprava u RH i drugih zemalja Europske unije u sklopu ROADPOL-ovih aktivnosti.

Naime, nepropisna brzina, kao i brzina neprimjerena uvjetima stanju kolnika, jedan je od najčešćih uzroka prometnih nesreća i stradavanja u prometu.

Stoga policija poduzimanjem ove vrste akcija i u suradnji s građanima nastoji unaprijediti ukupno stanje sigurnosti prometa na cestama, a samim time smanjiti mogućnost nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Više sa portala poduckun.net ...