Predstavnici Urbane aglomeracije Split u posjetu Opatiji i Rijeci

Autor: Nikola Cvjetović 23.11.2023

U Opatiji su posjetili Vilu Angiolinu i Poduzetnički inkubator Hubbazia – Centar za inovacije u turizmu.

Opatija - U posjetu Opatiji i Rijeci danas borave predstavnici Urbane aglomeracije Split. U sklopu posjeta obišli su nekoliko lokacija s prostora Urbane aglomeracije Rijeka koji su obnovljeni i stavljeni u funkciju kroz ITU projeka te Europske unije. U Opatiji su posjetili Vilu Angiolinu i Poduzetnički inkubator Hubbazia – Centar za inovacije u turizmu.

Podsjetimo, potpuna obnova Vile Angioline, mjesta nastanka opatijske turističke priče, dio je projekta “Povežimo se baštinom” UA Rijeka kojim je povezano 13 lokacija s ciljem zajedničke vizije razvoja prepoznatljive i jedinstvene kulturne baštine urbanog područja, uz poticanje turističkog razvoja na načelima održivosti.

Hubbazia – Centar za inovacije u turizmu je započeo s radom u srpnju 2021. godine s ciljem omogućavanja povoljnog okruženja za razvoj poduzetništva te pozicioniranjem Opatije kao grada inovacija, kreativnosti i novih projekata. Po završetku projekta kroz koji je centar profunkcionirao raduje činjenica da je on sada održiv, a interes za korištenjem usluga Hubbazije, posebno kod mladih ljudi s poduzetničkim idejama, značajan.

Kolegama iz Splita i okolice opatijske su projekte predstavili pročelnica UO za strateški razvoj, europske fondove i gospodarstvo Astra Gašparini, voditeljica projekta obnove Vile Angioline Mirta Tomulić i voditelj Hubbazije Tomislav Lesinger. Obilazak je nastavljen u Rijeci, u Palači šećerane, Dječjoj kući i novoj Gradskoj knjižnici Rijeka u kompleksu ex Benčić.

Više sa portala poduckun.net ...