Prezentacija rezultata Erasmus + projekta TIPS u opatijskom hotelu Bristol

Autor: Nikola Cvjetović 17.09.2023

Opći cilj ovog projekta je podizanje svijesti o pojavi PTSS-a i pomoć djelatnicima koji rade u javnom sektoru s vještinama koje im mogu pomoći identificirati PTSS među svojim klijentima, promovirati njihovo uključivanje kako bi se smanjile prepreke povezane s diskriminacijom i, kao posljedica toga, poboljšalo pružanje usluga ili savjetodavni rad.

Opatija - U ponedjeljak, 18. rujna u 19 sati u Hotelu Bristol u Opatiji održati će se prezentacija rezultata Erasmus + projekta TIPS (Trauma-Informed Practice for Workers in Public Service Settings).

Opći cilj ovog projekta je podizanje svijesti o pojavi PTSS-a i pomoć djelatnicima koji rade u javnom sektoru s vještinama koje im mogu pomoći identificirati PTSS među svojim klijentima, promovirati njihovo uključivanje kako bi se smanjile prepreke povezane s diskriminacijom i, kao posljedica toga, poboljšalo pružanje usluga ili savjetodavni rad. Kako bi se postigli ovi ciljevi, posebni ciljevi su: sastaviti Smjernice za djelatnike koji rade u javnom sektoru kako bi podigli svijest o pojavi PTSP-a među svojim klijentima, te stekli vještine koje će im pomoći prepoznavanju PTSS među svojim klijentima i promicanju njihove uključenosti; razviti Katalog sa zbirkom studija slučaja koji ilustrira najčešće radne situacije i pokazuje primjere kako reagirati na klijente koji boluju od PTSS-a; razviti materijale za edukaciju u vezi s odgovarajućim poglavljima Smjernica i pojedinih studija slučaja; omogućiti umrežavanje i razmjenu iskustava kroz razvoj e-platforme za pristup svim sadržajima i materijalima za obuku; omogućiti trenutni pristup sadržajima putem mobilne aplikacije za pametne telefone; postići održivost omogućavanjem pristupa projektnim rezultatima najmanje pet godina nakon završetka projekta, tj. do 2028.

Više o samom projektu možete pogledati na Trauma-Informed Practice for Workers in Public Service Settings – Medicinski Fakultet u Rijeci (uniri.hr) i Trauma Informed Practice – Trauma-Informed Practice for Workers in Public Service Settings (trauma-informed-practice.eu)

Biti će ovo idealna prilika porazgovarati s predstavnicima svih partnerskih ustanova i ustanova koordinatora kao i voditeljicom projekta izv. prof. dr. sc. Marinom Letica Crepulja, dr. med. i njenom suradnicom doc. dr. sc. Aleksandrom Stevanović, poručili su organizatori.

Više sa portala poduckun.net ...