Prijetili mu, pozvali ga na tuču pa završili s prijavom

Autor: Portal Poduckun 20.03.2023

Oštećenika su na opasan način preticali vozilima.

Opatija - Policijski službenici Policijske postaje Opatija proveli su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim državljaninom Srbije te dvojicom hrvatskih državljana, starosti 58 i 32 godine, a zbog sumnje na počinjenje kaznenih dijela na štetu 38-godišnjeg državljanina Srbije.

Utvrđena je osnovana sumnja da su spomenuta kaznena djela počinili tijekom 18. ožujka ove godine, uputivši mu u noći telefonski poziv putem jedne od aplikacija te ga pozvali da se nađu i potuku, a što je kod njega izazvalo strah i bojazan za vlastiti život.

Također, sumnjiče se da su iste noći dok se oštećeni kretao svojim osobnim vozilom na području Matulja, pretekli ga s vozilima na način da su takvom radnjom izazvali opasnost za život i tijelo oštećenoga i druge osobe, koja je s njim bila u vozilu.
U sklopu ovog kriminalističkog istraživanja na području Opatije provedene su pretrage osobnih vozila, kao i doma i drugih prostorija, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti spremnici za pištolj, streljivo i drugi predmeti.

Po završetku kriminalističkog istraživanja sva tri osumnjičenika su kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu za kaznena djela prijetnje i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te su predani pritvorskom nadzorniku.

Osim toga, 58-godišnjak je i prekršajno prijavljen temeljem odredbi Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Više sa portala poduckun.net ...