Promocija Kvarnera na turističkom sajmu BIT u Milanu i poslovnoj radionici TOVE

Autor: Marina Pauletić 10.02.2024

Kvarner je ove godine svoje mjesto našao i na naslovnici talijanskog magazina Il Giornale Del turismo.

Milano/Opatija - Turistička zajednica Kvarnera je početkom veljače predstavila regiju na najvećem i najvažnijem turističkom sajmu u Italiji - BIT u Milanu.

Štand Kvarnera, na kojem se predstavila turistička ponuda cijele Primorsko-goranske županije, bio je dio zajedničkog štanda predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Italiji. Ove godine na sajmu se predstavilo više od 1.100 izlagača iz 66 zemalja svijeta, a sajam je bio namijenjen kako širokoj publici tako i poslovnim posjetiteljima.

„Gosti iz Italije su prošle godine na Kvarneru ostvarili gotovo milijun noćenja, a posebice je dobra vijest da su u predsezoni ostvarili čak 17% više noćenja od 2022. godine. Interes posjetitelja za Kvarnerom tijekom sajma je bio dobar, veliki broj posjetitelja našeg štanda reklo nam je kako su Kvarner već posjetili, da poznaju regiju i naše destinacije te kako planiraju opet doći. Talijansko tržište je poznato kao “last-minute”, to su većinom individualci koji na putovanja idu u vlastitom aranžmanu i vlastitim prijevoznim sredstvom. Međutim, i na ovom tržištu se ove godine sve više priča o “first-minute” rezervacijama, kako bi se izbjegla potencijalna poskupljenja”, izjavila je Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera.

Kvarner je ove godine svoje mjesto našao i na naslovnici talijanskog magazina Il Giornale Del turismo i to posebnog izdanja posvećenog sajmu BIT. Uz to, Turistička zajednica Kvarnera tijekom sajma BIT u Milanu dobila je priliku regiju predstaviti i na posebnoj poslovnoj radionici - TOVE (Travel Open Village Evolution) - koju već desetu godinu za redom organizira Travel Quotidiano odnosno stručne talijanske novine posvećene turističkoj industriji. Tako su Turistička zajednica Kvarnera i predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Italiji bili sponzorom posebno organiziranog kvarnerskog doručka koji je bio centralni dio okupljanja velikog broja predstavnika agenata i touroperatora koji su sudjelovali na poslovnoj radionici. Na hrvatskom i kvarnerskom stolu bili su ponuđeni rapska torta, muštaćoni, delicije od smokve, čokolade… Prema informacijama organizatora na ovogodišnjoj dvodnevnoj radionici TOVE sudjelovalo je oko 300 agenata.

Više sa portala poduckun.net ...