Natalia Pomor u Kastvu je otvorila prvi Baby Spa centar na području Rijeke i okolice

Autor: Nikola Cvjetović 13.03.2024

Bebe nisu pod direktnim stresom, ali na njih utječe užurban način života, kaže Pomor.

Kastav - Brz tempo života ne umara samo odrasle, on se održava i na djecu, pa čak i male bebe. Ako su roditelji premoreni, ako ih more brige, ako svakodnevno žive u "petoj brzini" - takav način života neminovno utječe i na one najmanje. Možda ne znaju što se događa, ali osjećaju. Ta mala bića, kao i odrasli, trebaju opuštanje. Upravo zato je u Spinčićima u Kastvu otvoren prvi baby spa u Rijeci i okolici. Baby Spa Nea, vlasnice Natalije Pomor, certificirane edukatorice za dojenčad do 2 godine, otvoren je pred mjesec dana i već je dobro prihvaćen u društvu mladih roditelja šireg riječkog područja.

- Na ideju o otvaranju došli smo iz vlastitih potreba. Našem djetetu bila je potrebna hidroterapija i tako smo počeli istraživati što to sve podrazumijeva. Taj moj interes rezultirao je edukacijom i otvaranjem ovog obrta, kazala je Pomor i pohvalila državne poticaje za mlade koji pružaju veliki broj mogućnosti svima onima koji se odvaže krenuti u nešto svoje.

- Moja je želja bila fokusirati se na bebe. Želim maloj djeci pomoći u razvoju, pružiti hidroterapiju i sretno odrastanje. Usluge našeg malog spa centra namijenjene su svoj djeci, onima koje imaju motoričkih poteškoća u razvoju, ali i potpuno zdravim bebama. Bebe danas nisu direktno pod stresom, ali na njih svakako utječe ubrzan način života, svakodnevna žurba roditelja, a ova naša mala oaza je pravo mjesto za opuštanje i roditelja i bebe. Benefiti ovih tretmana su razni, primjerice hidromasažna kada jača mišićni i koštani sustav, poboljšava ravnotežu i koordinaciju, ima pozitivan učinak na probavu, pomaže kod refluksa i grčeva, jača srce i pluća i poboljšava san, objašnjava 24-godišnja vlasnica Baby Spa Nea.

Djeca do dvije godine po dolasku u salon prolaze masažu tijela, kupanje u kolutu, proces hidroterapije tijekom kojeg beba u vodi provodi (ovisno o dobi) maksimalno do 30 minuta. Cijena punog tretmana, koji uključuje sve navedeno, iznosi 50 eura, a može se odabrati i samo parcijalni dijelovi tretmana, recimo masažu koja iznosi 15 eura ili kupanje u hidrokadi koje iznosi 35 eura. Osim ove wellness usluge za bebe, u ponudi je i edukacija za roditelje i bebe te trudnice, a sve informacije i narudžbe moguće je ostvariti putem e-mail adrese: natalia25@gmail.com ili na broj mobitela: 091 603 11 08.

Više sa portala poduckun.net ...