Sara Pešut i Noan Baćić najbolji sportaši Viškova u 2023. godini

Autor: Sanja Tumara 29.05.2024

Najbolja ekipa je Nogometni klub Halubjan. Uz čestitke dobitnicima, Općinska načelnica Sanja Udović naglasila je da Općina Viškovo financira Zajednicu sportskih udruga, a ove godine u Proračunu je za aktivnosti Zajednice osigurano nešto više od 200 tisuća eura.

Viškovo – Nagradu Općine Viškovo za najbolje postignuće u sportu u ženskoj kategoriji (pojedinačno) za 2023. godinu dobila je Sara Pešut, članica Kickboxing kluba Sušak i Taekwando kluba Rijeka, koja je nažalost bila spriječena doći te će joj nagrada biti uručena naknadno.

Nagradu za najbolje postignuće u sportu u muškoj kategoriji (pojedinačno) za 2023. godinu dobio je Noan Baćić, član plivačkog kluba Nevera.

Nagradu za najbolje postignuće u sportu u muškoj kategoriji (ekipno) za 2023. godinu dobio je Nogometni klub Halubjan.

U Kući halubajskega zvončara, naime, danas su dodijeljene nagrade Općine Viškovo za najbolja sportska postignuća u 2023. godini. Odluku o nagrađivanju donijelo je Općinsko vijeće Općine Viškovo na sjednici održanoj 14. ožujka ove godine, a dodjela je, sukladno općinskoj Odluci o nagrađivanju najboljih sportašica i sportaša, održana na današnji Međunarodni dan sporta.

Nagrade su dobitnicima uručili Općinska načelnica Sanja Udović i predsjednik Općinskog vijeća Općine Viškovo Bojan Kurelić. Osim njih, prigodnoj svečanosti su prisustvovali i zamjenik Općinske načelnice Denis Mladenić, voditeljica Odsjeka ureda načelnice Dorotea Vitasović, predsjednik Zajednice sportskih udruga Općine Viškovo Dragan Majkić i tajnik Zajednice Dino Klaić. Nagrađenima u pojedinačnoj kategoriji, uz prigodnu plaketu, pripao je i novčani iznos od 665,00 eura, a ekipi Nogometnog kluba Halubjan iznos od 1.330,00 eura.

Uz čestitke dobitnicima, Općinska načelnica Sanja Udović naglasila je da Općina Viškovo financira Zajednicu sportskih udruga, a ove godine u Proračunu je za aktivnosti Zajednice osigurano nešto više od 200 tisuća eura.

„Zajednica sada broji 23 kluba odnosno udruge u kojima trenira oko 1000 sportaša. Drago mi je da je puno mladih uključeno u najraznovrsnije sportske aktivnosti. Imamo i inkluzivni program Sport je IN za djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom čiji je ambasador i paraboćar Luka Wagner nedavno zamalo izborio nastup na Paraolimpijadi. Nakon izgradnje KHZ-a i uz izgradnju dječjeg vrtića u nadolazećem periodu intenzivno ćemo se baviti i pitanjem sportske dvorane čija je izgradnja predviđena tu u neposrednoj blizini Kuće halubajskega zvončara. Trenutno tek razmatramo koncept buduće sportske dvorane koja će imati cijeli niz sadržaja, a oni se moraju dobro uklopiti u viziju koju imamo i razvijamo oko sportsko-rekreacijske zone Halubjan, što će viškovskom sportu stvoriti uvjete za kvalitetan iskorak,“ istaknula je Sanja Udović.

Čestitke Sari Pešut, Noanu Baćiću i Nogometnom klubu Halubjan uputio je i predsjednik Općinskog vijeća Općine Viškovo Bojan Kurelić koji je istaknuo da se nada da će sljedeće godine biti nagrađenih u ekipnim sportovima u ženskoj kategoriji budući da prijava ove godine u toj kategoriji nije bilo.

„Ono čemu se svi nadamo i čemu se svi veselimo je upravo izgradnja nove škole i nove školske dvorane. Tu je također i veliki projekt koji je ispred nas, a to je izgradnja sportske dvorane. Nadamo se da ćemo kroz dvije, tri godine imati puno više i puno bolje sportske infrastrukture u općini, a onda se možemo nadati još boljim rezultatima i još većim timovima, a možda i nekom ženskom ekipnom timu. Na nama kao predstavnicima izvršne i parlamentarne vlasti je da osiguramo što bolje uvjete“, naglasio je predsjednik Općinskog vijeća Bojan Kurelić.

Više sa portala poduckun.net ...