Sigurna turistička destinacija – akcija Policijske postaje Opatija

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 06.07.2022

wp-content/uploads/2021/08/info-punkt-policija.jpg

Cilj je akcije informiranje i savjetovanje građana o mjerama samozaštite koje mogu poduzeti kako ne bi postali žrtve kažnjivih radnji te prevencija kaznenih djela imovinskog kriminaliteta.

Opatija - U sklopu projekta „Sigurna turistička destinacija“ policijski službenici Policijske postaje Opatija zajedno s policijskim službenicima na ispomoći kao i prethodnih godina tijekom mjeseca srpnja i kolovoza organizirat će info-punktove na mjestima gdje se okuplja veći broj građana i turista. Cilj je akcije informiranje i savjetovanje građana o mjerama samozaštite koje mogu poduzeti kako ne bi postali žrtve kažnjivih radnji te prevencija kaznenih djela imovinskog kriminaliteta. Distribuciju promidžbenih materijala policijski će službenici organizirati i obilaskom plaža, turističkih kampova i parkirališta.

Tako će 8. srpnja info punkt biti postavljen od 10 do 12 sati u Mošćeničkoj Dragi, Šet. 25. travnja bb na obalnoj šetnici, nakon čega će policijski službenici obići kamp u Mošćeničkoj Dragi. 15. srpnja nalazit će se od 17 do 19 sati u Ičićima, Liburnijska ulica bb (obalni put kod kupališta), 22. srpnja od 17 do 19 sati sati u Opatiji, Ul. m.Tita bb (šetalište uz kupalište Slatina), a 29. srpnja u istom vremenu u Lovranu, Šet. m.Tita 2/A (trgovački centar Plodine), nakon čega će se izvršiti obilazak plaže i kampa u Medveji.

Također je planirano održavanje info-punktova tijekom mjeseca kolovoza i to 19., u vremenu od 17,30 do 19,30 sati u Mošćeničkoj Dragi, Šet. 25. travnja bb na obalnoj šetnici nakon čega je planiran obilazak autokampa Mošćenička Draga. 20. kolovoza predviđen je info-punkt od 17 do 19 sati u Ičićima, Liburnijska 9 (kod trgovine „Konzum“), a 26. kolovoza od 17 do 19 sati u Lovranu, Šet. M.Tita 2/A, nakon čega će se izvršiti obilazak plaže i kampa u Medveji. Posljednji ljetni info-punkt organizirat će se 27. kolovoza također od 17 do 19 sati u Opatiji, M.Tita bb (šetalište uz kupalište Slatina).