Studenti FMTU-a u posjetu gradonačelniku

Autor: Marina Pauletić 08.12.2023

Foto: opatija.hr

Gradonačelnik je studente upoznao s osnovama proračuna, ovlastima i zadaćama gradonačelnika kao predstavnika izvršne vlasti.

Opatija - Gradonačelnik Fernando Kirigin primio je studente druge godine prijediplomskog studija Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te u gradskoj vijećnici održao predavanje na temu „Lokalna samouprava – upravljanje gradom na primjeru Grada Opatije“. Gradonačelnik je studente upoznao s osnovama proračuna, ovlastima i zadaćama gradonačelnika kao predstavnika izvršne vlasti, nadležnošću predstavničke vlasti, socijalnim mjerama koje Grad Opatija osigurava svojim građanima, aktualnim projektima i vizijom razvoja grada. Suradnja Grada Opatije i Fakulteta kao visokoškolske ustanove je iznimno dobra te je Fakultet stalan partner Gradu u mnogobrojnim razvojnim projektima. Gradonačelnik je na kraju predavanja sa zadovoljstvom odgovarao na brojna pitanja studenata te im zaželio mnogo sreće u školovanju i daljnjem profesionalnom radu.

Nakon održanog predavanja, gradonačelnik Fernando Kirigin i dekan Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu prof. dr. sc. Marko Perić, potpisali su ugovor o realizaciji stručne prakse studenata Fakulteta te su na taj način postali partneri i u dijelu nastavnog procesa. Studenti studijskog programa „Menadžment održivog razvoja“ stječu teorijska znanja o regionalnom i lokalnom razvoju, prostornom planiranju, zaštiti okoliša, gradskoj infrastrukturi, a kroz praksu u Gradu će steći i praktična znanja. Inače stručna praksa je obvezni dio nastavnog procesa studenata na prijediplomskim sveučilišnim studijima za sve redovite i izvanredne studente. Izvodi se u zadnjem, 8. semestru studijskog programa u vremenu od početka ožujka do kraja svibnja, a studenti uspješnim završetkom ostvaruju 14 ECTS-a.

Više sa portala poduckun.net ...