Thalassotherapijama Crikvenica i Opatija nagrade za razvoj zdravstvenog turizma

Autor: Marina Pauletić 21.10.2022

crikvenica-52948

Cilj konferencije bio je predstaviti nove trendove u zdravstvenom turizmu te razmijeniti iskustva.

CRIKVENICA - Jubilarna, deseta konferencija Crikvenica International Health Tourism okupila je svjetske stručnjake u zdravstvenom turizmu, a cilj ove dvodnevne konferencije koja se u Crikvenici održava od 2013. godine je predstaviti nove trendove u zdravstvenom turizmu i razmjena iskustava.

Na otvorenju konferencije zamjenik župana Vojko Braut je pozdravio sudionike i istaknuo jedinstvenu kombinaciju zelene i plave regije u kojoj se turizam razvija već više od 180 godina. Kao jedna od najrazvijenijih i najatraktivnijih regija u Hrvatskoj, Primorsko-goranska županija lider je i u području zdravstvenog turizma, a osnivanjem Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera napravljen je dodatan iskorak za uključivanje šireg kruga poslovnih subjekata, stvaranje radnih mjesta i podizanje kvalitete usluge za lokalno stanovništvo, istaknuo je zamjenik Braut.

Konferenciju organizira Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera, a više od 100 sudionika konferencije pozdravili su i predsjednik Klastera Vladimir Mozetič, direktorica crikveničke turističke zajednice Marijana Biondić, zamjenica gradonačelnika Crikvenice Ivona Matošić Gašparović, direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić te savjetnik ministrice turizma i sporta Igor Radić.

Na završnoj večeri uručene su nagrade za doprinos razvoju zdravstvenog turizma, a među nagrađenima bile su i Thalassotherapije Opatija i Crikvenica.

Više sa portala poduckun.net ...