Turistička zajednica Primorsko-goranske županije nastavlja sa studijskim izletima za Kvarner Family iznajmljivače

Autor: Sanja Monar 26.04.2023

Proljetni ciklus studijskih izleta započeo je izletom na otok Cres i to predzadnjeg vikenda travnja, a tijekom svibnja planira se još i izlet na otok Lošinj

Cres - Turistička zajednica Primorsko-goranske županije i tijekom 2023. godine nastavlja sa ciklusom studijskih izleta koji su namijenjeni Kvarner Family iznajmljivačima i Kvarner Family agencijama. Podsjetimo, Kvarner Family, projekt kojeg vodi Turistička zajednica Primorsko-goranske županije danas okuplja više od 550 objekata u domaćinstvu s područja županije, te je jedan postao jedan od vodećih projekata povezivanja i unapređenja kvalitete i promocije obiteljskog smještaja u Hrvatskoj te primjer dobre prakse. Turistička zajednica Primorsko-goranske županije projekt provodi u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama s područja regije i Primorsko-goranskom županijom još od 2011. godine.

Proljetni ciklus studijskih izleta započeo je izletom na otok Cres i to predzadnjeg vikenda travnja, a tijekom svibnja planira se još i izlet na otok Lošinj. Cilj ovih studijskih izleta je prezentacija i upoznavanje prirodnih ljepota i kulturnih znamenitosti, kao i lokalnih proizvoda te specijaliteta OPG-ova koji djeluju na području županije.Osamdesetak iznajmljivača i novinara na Cresu posjetilo je Centar za posjetitelje i oporavilište za bjeloglave supove u Belom, uz posjet uljari i kratku prezentaciju i degustaciju creskog maslinovog ulje, zatim prisustvovali su radionici filcanja ukrasnog cvijeća od vune, te posjetili siranu u Loznatima. Iznajmljivači su izuzetno zadovoljni organizacijom ovakve studijskih izleta po Primorsko-goranskoj županiji, jer su odlična prilika za upoznavanjem što sve naša zeleno plava Županija nudi i pruža kako gostima tako i lokalnom stanovništvu, a povezivanjem iznajmljivača i lokalnih proizvođača, potičemo lokalnu proizvodnju.

Više sa portala poduckun.net ...