U Kastvu održana humanitarna utrka „Trčimo za autizam“

Autor: Marina Pauletić 24.09.2023

Foto: Danijela Ćuk

Udruga „Svjetionik“ na području Rijeke djeluje od 2017.godine.

Kastav – Na kastavskoj se Crekvini jučer održala humanitarna utrka „Trčimo za autizam“ u organizaciji Udruge „Svjetionik“ i AK RIKA, a pod pokroviteljstvom Grada Kastva. Uz utrku i zabavni program za djecu, svoju je poeziju povodom same utrke, ali i rođendana Udruge čitala Danijela Ćuk.

„Iznimno sam počašćena što sam imala priliku sudjelovati na ovako prekrasnom događaju te zahvaljujem od srca na pozivu“, kazala je Ćuk.

Udruga „Svjetionik“ na području Rijeke djeluje od 2017.godine. Broji 30-ak aktivnih članova s područja Primorsko- goranske županije. Glavna svrha udruge je poboljšanje kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju te njihovih obitelji, a primarni cilj je kvalitetniji život djece i mladih s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji, te veće i kvalitetnije uključivanje djece i mladih s TUR u lokalnu zajednicu.

Sredstva skupljena ovom utrkom usmjerit će se za opremanje prostora „dnevnog boravka“ za mlade s TUR kako bi i oni dobili mjesto za druženje, razne radionice te proslave rođendana u društvu vršnjaka, u prostorijama Udruge „Svjetionik“.

Više sa portala poduckun.net ...