U Matuljima počinju interpretacijske vožnje e-biciklima, u srijedu festival Briške češnje

Autor: Marina Pauletić 28.05.2024

Foto: ilustracija

Biciklistička ruta „One su hodile“ kreće u 16:00 sati iz Rukavca.

Matulji - Interpretacijska vožnja e-biciklima pod nazivom „MATULJICIOUS /MATULJIŠS/ BIKE & TASTE“ održat će se u srijedu, 5. lipnja. Vožnja je rekreacijsko- edukativnog karaktera čiji je cilj upoznati goste koji borave na našem području kao i njihove domaćine s prirodnim ljepotama, povijesnom i kulturnom baštinom te velikim potencijalom općine Matulji kao biciklističke destinacije.

Biciklistička ruta „One su hodile“ kreće u 16:00 sati iz Rukavca (ispred Stancije Kovačići, Rukavac 51). Ova ruta se vozi na relaciji putevima nekadašnjih mlekarica i drugih žena koje su othranile Opatiju i svojim radom zadužile cijeli kraj. Sudionicima će također biti prezentirani i proizvodi OPG-ova, proizvođača i ugostiteljskih objekata. Trenutno su mjesta za ovaj datum sva popunjena, ali vožnje će se izvoditi svake srijede, neovisno o vremenskim prilikama zaključno s 25. rujnom i to za deset osoba za koje su osigurane i električne bicikle.

„Obavezna je prethodna prijava na e-mail: tzmatulji@tzmatulji.hr najkasnije do utorka do 12 sati kao i uplata od 20 €. Nakon prijave poslati ćemo podatke za uplatu i sve detalje oko same vožnje. Vožnje su organizirane pod vodstvom licenciranih vodiča, te pratnje za tehničku podršku. Na određenim točkama bit će prezentirane zanimljivosti pojedinog područja na četiri jezika: hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom“, pojašnjavaju organizatori.

„U srijedu, 29. svibnja od 10 do 13 sati u centru Matulja održat će se „Mini festival Briške češnje“ u suradnji s našim pobratimima iz občine Brda. Na prodajno-degustacijskom festivalu predstaviti će se voćari s trešnjama i kmetija Primar sa marmeladama, vinom, rakijama, likerima, salamama…, a bit će tu i glazbe“, poručuju iz TZ općine Matulji.

Više sa portala poduckun.net ...