[U OKU KAMERE] Krov zvonika crkve Sv. Marka saniran, Brituh otvoren za posjetitelje

Autor: Nikola Cvjetović 25.05.2023

Limovi koji su ostali visiti pričvršćeni su vijcima tako da više nema opasnosti od pada istih, a kompletna sanacija će uslijediti nakon odabira ponuda koje prikuplja veprinački župnik...

Veprinac - Da danas je Prostor veprinačkog "vidikovca" Brituha od danas je ponovo dostupan posjetiteljima. Naime, tvrtka Elektro - Vukelić iz Kastva i Alen Turkalj alpinist iz tvrtke Motiv d.o.o. interventno su sanirali lim na zvoniku koji se 16. svibnja radi velikog vjetra otrgnuo s krova dok je jedan dio ostao opasno visiti ugrožavajući boravak svih ispod zvonika pa su vatrogasci i policija zatvorili prilaz vidikovcu.

- Srećom je danas bilo lijepo vrijeme bez vjetra pa se je taj delikatni i opasni zahvat mogao obaviti na 25 m visokom zvoniku. Limovi koji su ostali visiti pričvršćeni su vijcima tako da više nema opasnosti od pada istih, a kompletna sanacija će uslijediti nakon odabira ponuda koje prikuplja veprinački župnik i to što bude moguće prije jer je dio zvonika bez pokrova. Zahvaljujemo svim sudionicima koji su sudjelovali u ovoj akciji. Veprinački župnik Zrinko Nikolić potvrdio je da će se ovaj vikend Sveta krizma i Sveta pričest održati u veprinačkoj crkvi obzirom da više nema opasnosti da se koristi prostor oko crkve. Termin je ostao isti; Sveta Krizma će biti subotu 27.5. u 10 sati a Prva pričest u nedeju 28.5. s početkom u 11 sati - u crkvi Sv. Marka Evanđeliste u Veprincu. Od danas si turisti i posjetitelji Veprinca mogu i daje uživati "va najlepšen poglede na svete", poručila je Zorica Sergo ispred VMO Veprinac.

Više sa portala poduckun.net ...