[U OKU KAMERE] Novom prometnom opremom povećana sigurnost pješaka u Bregima, Brgudu i Brešcima

Autor: Marina Pauletić 16.03.2023

Navedeni znak funkcionira na principu senzora pokreta koji registrira nailaženje pješaka na pločniku ispred pješačkog prijelaza.

Matulji – Postavljanjem nove prometne opreme u Bregima, Brgudu i Brešcima povećana je sigurnost njihovih stanovnika te pješaka. U Bregima je, na ulazu u mjesto iz smjera Učke, postavljen preventivni radarski mjerač s pokazivačem brzine kretanja vozila.

Raskršće Brešca - Brgud

Na raskrižju Brgud – Brešca postavljena su dva preventivna uređaj za informiranje vozača na pješaka na pješačkom prijelazu, odnosno zebri. Radi se o solarnom svjetlosnom LED znaku OPREZ – PJEŠACI čija je zadaća obavijestiti vozače na prelazak pješaka preko pješačkog prijelaza. Svjetlosni se znak nalazi uz autobusnu stanicu u blizini osnovne škole „Drago Gervais“ u Brešcima.

Navedeni znak funkcionira na principu senzora pokreta koji registrira nailaženje pješaka na pločniku ispred pješačkog prijelaza. Nakon detekcije pješaka, aktivira se LED displej pri čemu se naizmjenično pale OPREZ i desni treptač, te PJEŠACI i lijevi treptač.

Više sa portala poduckun.net ...