U Opatiji započelo prvo izdanje konferencije VRM Days

Autor: Marina Pauletić 19.09.2023

Fokus dvodnevne konferencije je na privatnom smještaju.

Opatija - Prvo izdanje konferencije VRM Days (Vacation Rental Management Days), namijenjene prvenstveno agencijama i profesionalcima koji se bave posredovanjem u najmu privatnog smještaja, započelo je danas, 19. rujna u Hotelu Ambasador u Opatiji i trajat će do sutra, 20. rujna do kasnih poslijepodnevnih sati.

Dvodnevnu konferenciju s fokusom na privatni smještaj, agencijsko poslovanje i property managere otvorio je Simon Lehmann (AJL Atelier), jedan od vodećih profesionalaca u ovom dijelu turističkog poslovanja.

“Privatni smještaj izuzetno je važan u turizmu, pogotovo u zemlji poput Hrvatske. Usporedimo li poslovanje u privatnom smještaju prije 20 godina i danas, očigledan je nevjerojatan napredak no tržište je krajnje dinamično. Pandemija Covid 19 potakla je nevjerojatan rast privatnog smještaja, jer su gosti umjesto hotela birali kuće za odmor. U tim okolnostima dobili smo 40 posto više gostiju koji su inače odsjedali u hotelima, prvenstveno zato što su tamo njihova očekivanja bila ispunjena. Ti standardi i očekivanja moraju biti ispunjeni i sa strane privatnog smještaja; u protivnom ćemo ponovno izgubiti te goste i toga moramo biti svjesni”, istaknuo je u pozdravnom govoru Simon Lehmann.

Organizator konferencije je Saša Bosanac (Fine living d.o.o) koji je u uvodnom izlaganju naglasio: “Ovo je prvo događanje ovoga tipa u Hrvatskoj koje je fokusirano prvenstveno na agencije koje se bave privatnim smještajem. Napokon imamo konferenciju koja nas sve okuplja i koja će nam pružiti na jednom mjestu osnove poput channel managementa i online plaćanja pa sve do revenue managementa, digitalnih vodiča itd; ukratko, alate koji će nam biti korisni u poslovanju. Na ovoj konferenciji svi učimo jedni od drugih”.

Na 1. VRM Days okupilo se dvjestotinjak pojedinaca iz Hrvatske, regije, Europe i SAD-a, počevši od vodećih tvrtki iz ovog dijela branše poput VRBO, Hometogo, Beerent, Pricelabs, Worldline, Infobip, Kroati.de, data analysis tvrtki, channel managera i OTA, te marketinških tvrtki. Osim u panel raspravama u konferencijskoj dvorani, sudionici tijekom oba dana konferencije sudjeluju i u brojnim paralelnim radionicama i predavanjima te B2B sastancima.

Više sa portala poduckun.net ...