U Viškovu održan prijem za voditelje i novinare Radija Matejčić

Autor: Marina Pauletić 13.10.2023

Njihova 10-minutna emisija „Pusne užanci halubajskega kraja“ izabrana je među deset najboljih u cijeloj Hrvatskoj.

Viškovo - Načelnica Općine Viškovo Sanja Udović i njezin zamjenik Denis Mladenić održali su prijem za učenike Juliju Cetinu, Zaru Načinović, Patrika Hosta, Matea Arapovića i Morena Sroka te profesoricu Ninu Dukić Srok.

Julija, Patrik i Mateo učenici su 8. razreda Osnovne škole sveti Matej Viškovo, a Zara i Moreno pohađaju 4. razred viškovske osnovne škole. Oni su ujedno i voditelji odnosno novinari školskog Radija Matejčić pod vodstvom Nine Dukić Srok. Kao jedini predstavnici iz Primorsko-goranske županije sudjelovali su na ovogodišnjoj državnoj smotri literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNO. U konkurenciji brojnih škola i školskih radijskih emisija, njihova 10-minutna emisija „Pusne užanci halubajskega kraja“ izabrana je među deset najboljih u cijeloj Hrvatskoj. Emitiranje programa školskog Radija Matejčić Općina Viškovo već godinama sufinancira s oko 1300 eura godišnje.

„Ova simpatična petorka pod vodstvom Nine Dukić Srok nastupila je i na ovogodišnjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Viškovo s recitalom na čakavštini „Zemja se moja jubav zove“, a lani su izveli „Recital o halubajskemu kraju“ te oduševili i hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića. Čestitam im na trudu, kreativnosti i što njeguju naše lijepo ČA. Kao što je i predsjednik tada rekao, neizmjerno je važno čuvati čakavsko narječje koje u mnogim krajevima nestaje, a u Viškovu, zahvaljujući i ovoj djeci, ima svoju svijetlu budućnost“, rekla je djeci na prijemu općinska načelnica Sanja Udović te ih prigodno darivala slatkim paketom i knjigom „Živjenje obastaje“ Jadranke Cetine.

Više sa portala poduckun.net ...