[U OKU KAMERE] Uspješno okončana rekonstrukcija i opremanje igrališta Dječjeg vrtića Matulji u Jušićima

Autor: Nikola Cvjetović 24.08.2023

Uspješno je okončan projekt „Rekonstrukcija i opremanje dječjeg igrališta Dječjeg vrtića Matulji, objekt Jušići. Cjelokupan projekt u vrijednosti od 62.142,48 EUR-a sufinanciran je sa čak 80% bespovratnih sredstava iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

JUŠIĆI - Uspješno je kraju priveden projekt „Rekonstrukcija i opremanje dječjeg igrališta Dječjeg vrtića Matulji, objekt Jušići.

U nepunih šest mjeseci završeni su radovi na rekonstrukciji i opremanju dječjeg igrališta u Jušićima, postavljene su nove podne obloge kao i antitraumatska podloga, montirano je pet novih igrala, klupice prilagođenim dječjem uzrastu, klupe za odrasle, koš za razvrstavanje otpada te fontana za vodu.

Cjelokupan projekt u vrijednosti od 62.142,48 EUR-a sufinanciran je sa čak 80% bespovratnih sredstava iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, dok je Općina Matulji kao nositelj projekta osigurala iznos od preostalih 20% vrijednosti.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, unutar Mjere 19 „Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice)“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., putem Natječaja LAG Terra Liburna za provedbu tipa operacije 3.1.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”, referentni broj natječaja: 08-00043.)
Načelnik Općine Matulji, Vedran Kinkela istaknuo je: jako smo zadovoljni što je okončana rekonstrukcija i opremanje dječjeg igrališta pored dječjeg vrtića u Jušićima, dobili smo moderno igralište koje će koristiti naši mali Matuljci te uživati na raznolikim modernim igralima u sigurnom okruženju. Nakon provedene energetske obnove samog objekta vrtića, rekonstrukcijom i opremanjem igrališta dodatno smo unaprijedili kvalitetu lokacije rada i igranja naših najmanjih žitelja općine.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Matulji, Esmina Skopljak naglasila je da su završetkom radova djeca dobila funkcionalan i siguran prostor za igru. Nova igrala podržavaju motorički razvoj i uživanje u igri. Želimo im puno maštovitih ideja i aktivnosti kojima će obogatiti svoje vrijeme na otvorenom prostoru.

Više sa portala poduckun.net ...