[VIDEO] Kinkela: Intenzivno se radi na opciji otvaranja novih kapaciteta za 74 neupisana mališana u dječji vrtić

Autor: Marin Aničić 25.06.2022

vedran kinkela esmina skopljak 2022  1 -24197

Ravnateljica vrtića Skopljak je istaknula da je ove godine je primljeno 180 važećih zahtjeva što je 49 zahtjeva više u odnosu na prošlu godinu kada je bio zaprimljen 131 zahtjev, dok je u odnosu na 2020. godinu zaprimljen čak 61 zahtjev više.

Matulji – Zbog velikog interesa javnosti vezano uz upise u matuljski dječji vrtić jučer je održana tiskovna konferencija ravnateljice vrtića Esmine Skopljak i općinskog načelnika Vedrana Kinkele.

- Vesele nas pozitivni demografski trendovi, iako s jedne strane to ej jako pozitivna stvar, s druge strane imamo problem kako svu tu djecu smjestiti u vrtićke objekte, istaknuo ej načelnik Kinkela.

Ravnateljica vrtića Skopljak je istaknula da je ove godine je primljeno 180 važećih zahtjeva što je 49 zahtjeva više u odnosu na prošlu godinu kada je bio zaprimljen 131 zahtjev, dok je u odnosu na 2020. godinu zaprimljen čak 61 zahtjev više.

- Prije svega moram izrazit žaljenje što su se broje obitelji našle u ovim stresnim situacijama oko upisa. Razumijemo da su to sve obiteljske priče, a ne brojevi, stoga je naša komisija vrlo odgovorno pristupila u ovom upisnom procesu, istaknula je ravnateljica Skopljak i posebno apostrofirala da se radi o 55 jasličara koji nisu mogli biti upisani, i 19 vrtićara.

Tijekom ovog tjedna komisija je imala razgovore sa svim roditeljima i skrbnicima koji su to tražili kako bi imali uvid u svoju dokumentaciju i vidjeli kako je njihova dokumentacija bodovana, a ravnateljica je napomenula da su roditelji bili vrio korektni. Skopljak je objasnila kako je roditeljima ponuđeni alternativni programi prema mjestima koja su preostala u objektima. Navela je kako je nekoliko mjesta ostalo u skupini za rano učenje talijanskog jezika, te u najudaljenijim područnim vrtićima u Rupi i Munama,

– I dalje se intenzivno radi na opciji otvaranja novih kapaciteta. U planu nam je u narednom periodu, a nadamo se do konca rujna proširiti kapacitet, odnosno jedan kat društvenog doma u Rukavcu prenamijeniti za potrebe vrtića. S tim novim kapacitetom te onih 35 djece koji će biti u obrtima za čuvanje djece dolazimo do brojke od 69 djece, što znači da smo onu brojku od 74 neupisane djece bitno smanjili, odnosno da će ta brojka u narednih nekoliko mjeseci biti svedena na manje od deset djece, dodao je Kinkela.

Kompletnu tiskovnu konferenciju pogledajte u našem video prilogu.

VIDEO