[VIDEO/FOTO] Opatijski kukali otvorili jubilarnu 20. sezonu zimskog kupanja i primili novoga člana

Autor: Marina Pauletić 05.11.2023

Zoran Peruč novi je član Opatijskih kukala.

Opatija – Opatijski kukali otvorili su danas na Slatini jubilarnu, 20. po redu zimsku sezonu kupanja te u svoje redove primili novoga člana – Zorana Peruča. Svečanom krštenju prisustvovao je i kum Kukala, Mario Lipovšek Battifiaca, a novi je član prije primanja položio svečanu prisegu te je potom bio zaliven kantom ledene vode čime je i službeno primljen u udrugu Opatijskih kukala.

Društvo Opatijski kukali osnovano je prije 20 godina u Opatiji. Trenutno broje dvadesetak članova, a na samome početku bilo ih je tek četvero. Njihov zaštitni znak su kopije kupaćih kostima s kraja 19. i početka 20. stoljeća. Kukali osim zdravlja promoviraju sport, način života i ljubav prema rodnom kraju te sudjeluju u brojnim humanitarnim i drugim događajima.

Radi iznimno jakoga juga koje je puhalo, tradicionalno kupanje nisu mogli 'odraditi' na svome mjestu između restorana Vongola i Djevojke s galebom, već su se premjestili u jedan od poluzatvorenih bazena na drugome dijelu Slatine i ondje odigrali picigin.

Članovi udruge iskoristili su ovu prigodu i za početak snimanja glazbenog video spota himne Opatijskih kukala "Kako ki će", nakon čijih taktova je uslijedilo kupanje u moru koje još uvijek drži ugodnih, za kukale malo i pretoplih, 18 Celzijevih stupnjeva.

VIDEO

Opatijski kukali otvorili jubilarnu 20. sezonu zimskog kupanja i primili novoga člana

Više sa portala poduckun.net ...