[VIDEO] Općina Matulji ponovno ima ambulantu školske medicine

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 27.10.2022

nastavni_zavod_matulji_2022_zdravstveni_centar__3_

Ambulanta će obavljati preventivno odgojnu djelatnost što uključuje sistematske preglede, probire, savjetovalište, zdravstveni odgoj i niz drugih aktivnosti koje provode jedinice lokalne samouprave.

Matulji – U prostoru zdravstvenog centra u Matuljima otvorena je ambulanta školske medicine. Općina je tako ponovno dobila školsku ambulantu, budući da je prethodna zatvorila svoja vrata još 2019. godine.

“Osluškujući potrebe lokalne zajednice, odlučili smo vratiti školsku ambulantu ovdje u Matulje zato što potreba doista postoji, a Općina Matulji je imala volju da taj prostor zadrži za nas. Radi se zapravo o školskoj ambulanti koja će uključivati i područja oko Matulja. U prošlom periodu je imala oko 2500 pacijenata, od toga su bili nešto srednjoškolci, nešto više osnovnoškolci, znači neće biti isključivo za matuljsku školu nego i za okolne škole” rekla je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije prim. Nataša Dragaš-Zubalj.

nastavni_zavod_matulji_2022_zdravstveni_centar__2_

Ambulanta će obavljati preventivno odgojnu djelatnost što uključuje sistematske preglede, probire, savjetovalište, zdravstveni odgoj i niz drugih aktivnosti koje provode jedinice lokalne samouprave. Ovdje će djelovati jedan tim koji se sastoji od liječnika i medicinske sestre.

“Prije svega zahvalio bi se novom ravnatelju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ i njegovoj zaamjenici, prvenstveno što su prihvatili našu inicijativu i što se školska medicina ponovno vratila u Općinu Matulji, što je zapravo dobitak za više jedinica lokalne samouprave, ne samo za Matulje. Tu gravitiraju djeca dijelom iz Opatije, Kastva, Viškova te iz Općine Klana”, pojasnio je načelnik Općine Matulji Vedran Kinkela.

Ambulanta se trenutno još oprema, a u planu je da započne s radom početkom drugog školskog polugodišta.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...