[VIDEO] Učka u bijelom ogrtaču, jak vjetar donosi probleme u prometu

Autor: Sanja Monar 26.02.2023

Danas će prevladavati oblačno mjestimice s kišom, a uz obalu uz jak vjetar ponegdje i susnježicom i snijegom. Puhat će jaka i olujna bura, podno Velebita i orkanska. Temperatura zraka uglavnom od 3 do 8 stupnjeva.

Opatija - Stigla nam je najavljena promjena vremena pa je već noćas snijeg zabijelio mnoge krajeve Hrvatske, a bura uz obalu još je jednom pokazala svoju snagu pa je osim hladnoće donijela i probleme obalnim gradovima. Učka je zavijena u bijeli ogrtač, na cestama u Lici i Gorskom kotaru na snazi su zimski uvjeti vožnje i ograničenja u prometu za pojedine skupine vozila.-Tijekom dana je zabilježeno 16 intervencija koje se odnose najviše na pad stabla, stupova, učvršćenje krovova i dimnjaka...Došlo je i do požara dimnjaka u Lovranu, ali većina ostalih intervencija je u Rijeci, istaknuo je za HRT zapovjednik županijske vatrogasne zajednice Mladen Šćulac.


-Promet će na pojedinim dionicama cesta biti zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila bit će obavezno korištenje zimske opreme. U priobalju zbog jake bure očekujemo zabrane prometovanja za pojedine skupine vozila na uobičajenim dionicama Jadranske magistrale (DC8) kao i na autocestama A1 i A6 te poteškoće i ograničenja u pomorskom prometu, javlja HAK.


Danas će, dodaju, prevladavati oblačno mjestimice s kišom, a uz obalu uz jak vjetar ponegdje i susnježicom i snijegom. Puhat će jaka i olujna bura, podno Velebita i orkanska. Temperatura zraka uglavnom od 3 do 8 stupnjeva.


Sutra će, kako javlja RiMeteo, do sredine dana biti oblačno, a zatim na Kvarneru slijedi djelomično do potpuno razvedravanje dok će se u gorju zadržati uglavnom oblačno uz slab snijeg do sredine dana. -Puhat će umjerena i jaka, na istoku Kvarnera jaka do olujna bura s orkanskim udarima, a u Gorskom kotaru umjeren sjeveroistočnjak s jakim udarima. Jutarnja temperatura na Kvarneru 0 – 5°C, a u zaleđu Rijeke do -4°C dok u Gorskom kotaru od -9 do -4°C. Tijekom dana na Kvarneru 2 – 7°C, a u Gorskom kotaru od -7 do -2°C, navodi RiMeteo, upozoravajući svih da pripaze na cestama osobito tijekom nedjelje te u pomorskom prometu od nedjelje jer bi vremenski uvjeti mogli stvarati probleme u odvijanju prometa.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...