[VIDEO/FOTO] Golijadom i velikom feštom Lovran proslavio titulu prvaka

Autor: Radovan Trinajstić 29.05.2023

Veliku fotogaleriju i video prilog s lovranske nogometne fešte pogledajte u nastavku teksta...

Lovran - Nogometaši Lovrana u velikom stilu zaključili su svoje ligaško natjecanje u Prvoj županskoj nogometnoj ligi s najvećim sportskim uspjehom ove mlade i perspektivne ekipe pod vodstvom svog nekadašnjeg igrača, a danas trenera Dubravka Nemeta. Kruna je to sportskih uspjeha, koji u svojoj do sada nešto dužoj od tri desetljeća povijesti postojanja kluba nije ostvarena.

Kao uvod u početak utakmice igrači Omladinca u postavljenom špaliru sportski su pozdravili i čestitali izlazak igrača Lovrana na teren kao nove prvake Lige. Dugo očekivana utakmica započela je u svečarskom raspoloženju brojnih domaćih navijača obojenih u "brazilskoj" žuto plavoj boji uz glazbenu podršku sastava "Dellboys" a popularna Toronjera dodatno je potpomogla lepršavosti u igri domaćina. Prvi dio utakmice protekao je u znaku ponajboljeg igrača Lovrana Patrika Vidmara koji je sa svojim hat-trickom golova usmjerio utakmicu u slavljeničke vode. Dubinsku loptu svojih igrača vješto prihvaća Vidmar te svojom brzinom pretrčava Šolaju da bi na kraju kraj istrčalog vratara Lucića plasirao loptu u gola za 1:0.

Nedugo zatim još u slavlju nakon prvog pogotka hitronogi Vidmar iz kosa na desnoj strani kaznenog prostora Omladinca upućuje precizan prizeman udarac koji završava na suprotnoj strani gola za 2:0. Na dobro i precizno dodavanje u gostujućem kaznenom prostoru Srok pronalazi na lijevoj strani Vidmara koji se oslobađa svog čuvara, vara vratara Lucića i iz blizine šalje loptu u gol za 3:0. U nastavku se odmah vidjelo da su domaći igrači spustili nogu s "papučice gasa" . To koriste gostujući igrači koji u 50' stvaraju prvu prigodu. Rački dobro poslužuje Tomljanovića koji ne uspijeva prevariti domaćeg vratara Matiju Torbarinu koji neutralizira njegov udarac.

Pomalo uspavanost domaće obrane kažnjavaju gosti u 52'. Kauzlarić s desne strane pronalazi pred golom domaćina slobodnog Talajića kojem nije bilo teško iz blizine pogoditi za 3:1. Uslijedila je brza reakcija domaćina. U gužvi pred golom gostiju nakon nekoliko pokušaja šutiranja lopte po gol (Gregov i Vidmar) odbijena lopta dolazi do Sroka koji precizno pogađa za 4:1.

VIDEO

Nakon ovog rezultat se mogao povisiti da je pričuvni igrač Lovrana David Mrđenović imao više koncentracije i preciznosti u prigodama kada se trebalo postići pogodak. Konačni rezultat utakmice postavio je Leo Gregov kada dobro poslužen po dubini, iako praćen od suparničkih igrača Sušlića i Švrljuge izlazi pred vratara Lucića te dobrim udarcem pogađa za veliko slavlje na terenu i gledalištu.

Na kraju utakmice povjerenik za Prvu županijsku nogometnu ligu Milan Rukavina na lovranskom travnjaku čestitao je igračima Lovrana na ostvarenom uspjehu te domaćem kapetanu Mateu Sroku uručio veliki pehar pa je slavlje moglo započeti. Brojne baklje što su zapaljene žuto plavom bojom te popularna pjesma Duška Jeličića "Lovran Lovran gradić mali" još se dugo pjevala na lovranskom igralištu, a zajednička fešta igrača i navijača otegla se dugo u noć.

LOVRAN : OMLADINAC 5:1 (3:0)
LOVRAN- Igralište Lokva, gledatelja 300, sudac Gabriel Rusich (Rijeka) 7, pomoćnici Drašković (Rijeka) i Martinović (Kastav)
Strijelci 1:0 Vidmar 11' 2:0 Vidmar 18' 3:0 Vidmar 35' 3:1 Talajić 52' 4:1 Srok 55' 5:1 Gregov 77'

LOVRAN - Torbarina 6,5 , M. Mrđenović 6,5 od 51' Mohorovičić 6,5 , Mandić 6,5 , Vuković 6,5 , Bitanga 6,5 , Kruezi 6 od 46' Ferenčak 6 , Periša 6 od 46' Gregov 6,5 , Srok 7, Sirotnjak 6,5 od 66' D. Mrđenović 6,5 , Srdoč 6 , Vidmar 7,5 od 79' Brkić /

OMLADINAC - Lucić 5,5 , Štiglić 5,5 od 59' D. Tolić 6 , F. Tolić 5,5 od 46' Brajdić 6, Sušlić 5,5 , Šolaja 6, Švrljuga 6 , Rački 6 , Kauzlarić 6,5 , Krištof 6 od 75' Ružić /, Tomljenović 6 od 59' Tamang 6, Talajić 6,5