[VIDEO/FOTO] Održan deseti međunarodni susret kolekcionara militarije - vojne memorabilije, policijskog i vatrogasnog znakovlja i starina

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 11.09.2022

susret_kolekcionara_militarije_hangar_matulji_2022__8_

“Susret je prošao jako dobro, bilo je više od tridesetak izlagača. Odaziv je jako dobar, svake godine dolazi sve više i više posjetitelja, jako smo zadovoljni", rekaao je Damir Batistić.

Matulji - Hrvatsko društvo kolekcionara militarije u subotu je u prostoru 'Društvenog doma – Hangar' organiziralo 'Deseti međunarodni susret kolekcionara militarije - vojne memorabilije, policijskog i vatrogasnog znakovlja i starina'.

Na susretu su izložene ratne karte i fotografije te delaborirano trofejno oružje iz perioda Domovinskog rata, koje je izložio 'Karlovački počasni vod - ZNG 91'. Airsoft udruga 'Sabaka' predstavila je svoju airsoft opremu, specijalist za vojno naoružanje i opremu Čestmir Komarek izložio je školska i delaborirana sredstva iz perioda Domovinskog rata, dok je Damir Batistić izložio dio kolekcije Policijskih odora iz perioda Domovinskog rata.

susret_kolekcionara_militarije_hangar_matulji_2022__22_

“Susret je prošao jako dobro, bilo je više od tridesetak izlagača. Imali smo i nekoliko vojnih vozila, to su bili Dodge, džip iz 2. svjetskog rata, zatim motoguzzi s prikolicom, s nama je također tu i Karlovački počasni vod – ZNG 91 koji je izložio svoje trofejno naoružanje i još mnogi. Odaziv je jako dobar, svake godine dolazi sve više i više posjetitelja, jako smo zadovoljni. Odluka o preseljenju susreta iz Čavli u Matulji se pokazala odličnom jer možemo koristiti vanjski prostor za izlaganje, što u Čavlima nismo mogli”, rekao je Batistić.

Video s izjavama i fotografije sa susreta donosimo u nastavku.

VIDEO

Deseti međunarodni susret kolekcionara militarije - vojne memorabilije, policijskog i vatrogasnog znakovlja i starina okupio brojne posjetitelje

Više sa portala poduckun.net ...