[VIDEO/FOTO] Održan deseti međunarodni susret kolekcionara militarije - vojne memorabilije, policijskog i vatrogasnog znakovlja i starina

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 11.09.2022

“Susret je prošao jako dobro, bilo je više od tridesetak izlagača. Odaziv je jako dobar, svake godine dolazi sve više i više posjetitelja, jako smo zadovoljni", rekaao je Damir Batistić.

Matulji - Hrvatsko društvo kolekcionara militarije u subotu je u prostoru 'Društvenog doma – Hangar' organiziralo 'Deseti međunarodni susret kolekcionara militarije - vojne memorabilije, policijskog i vatrogasnog znakovlja i starina'.

Na susretu su izložene ratne karte i fotografije te delaborirano trofejno oružje iz perioda Domovinskog rata, koje je izložio 'Karlovački počasni vod - ZNG 91'. Airsoft udruga 'Sabaka' predstavila je svoju airsoft opremu, specijalist za vojno naoružanje i opremu Čestmir Komarek izložio je školska i delaborirana sredstva iz perioda Domovinskog rata, dok je Damir Batistić izložio dio kolekcije Policijskih odora iz perioda Domovinskog rata.

“Susret je prošao jako dobro, bilo je više od tridesetak izlagača. Imali smo i nekoliko vojnih vozila, to su bili Dodge, džip iz 2. svjetskog rata, zatim motoguzzi s prikolicom, s nama je također tu i Karlovački počasni vod – ZNG 91 koji je izložio svoje trofejno naoružanje i još mnogi. Odaziv je jako dobar, svake godine dolazi sve više i više posjetitelja, jako smo zadovoljni. Odluka o preseljenju susreta iz Čavli u Matulji se pokazala odličnom jer možemo koristiti vanjski prostor za izlaganje, što u Čavlima nismo mogli”, rekao je Batistić.

Video s izjavama i fotografije sa susreta donosimo u nastavku.

VIDEO

Deseti međunarodni susret kolekcionara militarije - vojne memorabilije, policijskog i vatrogasnog znakovlja i starina okupio brojne posjetitelje

Više sa portala poduckun.net ...