Za riječku regiju izdan narančasti meteoalarm, temperature se penju gotovo do 30 stupnjeva

Autor: Marina Pauletić 20.10.2023

Foto: arhiva

Jako i olujno jugo nastavit će puhati.

Rijeka – Neuobičajeno toplo vrijeme koje nam je donijela južina proteklih dana postavlja pitanje stiže li nam uopće jesen ili se ljeto ponovno vratilo. Unatoč visokim temperaturama, kiša će nastaviti padati te je za riječku regiju izdan narančasti meteoalarm. Nije isključeno niti plavljenje riva na Jadranu.

Tako prognoza za danas glasi: promjenjivo, vjetrovito i neuobičajeno toplo. Bit će prisutna sunčana razdoblja, ali na Jadranu i uz njega past će malo kiše. Krajem dana i u noći sa zapada stiže jače naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom, lokalno izraženijim. Na Jadranu će puhati jako i olujno jugo, a navečer će na sjevernom dijelu slabjeti. Najviša dnevna temperatura većinom će se kretati od 23 do 28 stupnjeva Celzijevih, prenosi DHMZ.

Što se tiče vremenske prognoze za sutra, vrijeme će također biti promjenjivo uz povremenu kišu i mjestimične pljuskove s grmljavinom. Na Jadranu će jako do olujno jugo postupno slabjeti. Najniža jutarnja temperatura na Jadranu kretat će se između 18 i 23, a najviša dnevna većinom od 20 do 25 stupnjeva Celzijevih.

HAK upozorava vozače kako su kolnici mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Više sa portala poduckun.net ...