Od gubitaša do uspješne tvrtke: Regionalna veletržnica drugu godinu zaredom završila s plusom @ Matulji

Regionalna Veletržnica @ Matulji

Regionalna Veletržnica @ Matulji

Usprkos nelojalnoj konkurenciji i vremenskim uvjetima koji su otežavali poslovanje, i 2014. godinu Regionalna veletržnica uspjela je ponoviti pozitivan rezultat iz 2013. godine, kada je prvi puta u povijesti završila ”u plusu”…

Matulji – Ukupno 1.951 kunu dobiti ostvarila je u 2014. godini Regionalna veletržnica Rijeka-Matulji, a ta dobit – iako skromna – do prije svega nekoliko godina bila bi apsolutno neostvariva. Stoga su informaciju o poslovanju tvrtke, koju je na nedavnoj sjednici Općinskog vijeća Matulja prenio direktor Thierry Randisi pohvalili vijećnici s obje strane vijećnice, odnosno i članovi oporbe i članovi vladajuće koalicije.

Dan jabuka

Dan jabuka

– Popunjenost unutarnjih prostora u prosjeku je tijekom 2014. godine bila 88 posto, a tijekom kolovoza i rujna imali smo i stopostotnu popunjenost, no problem je sa vanjskim, otvorenim prostorima. To se najbolje vidi iz prihoda koji su ostvareni po toj osnovi prethodnih godina – 2008. godine uprihodovali smo 142.500 kuna, a 2014. čak triput manje, 54.700 kuna. Istovremeno, vantržna prodaja u središtu Rijeke i dalje se neometano odvija, skrenuo je Randisi pozornost na ”stare boljke” i nelojalnu konkurenciju tržničkom poslovanju.

U travnju prošle godine završena je i velika investicija na vanjskom prostoru veletržnice, koji je natkriven, a ulaganjem teškim 800 tisuća kuna dobilo se 28 kvalitetnih, osvijetljenih i zaštićenih prodajnih mjesta.

– Takav prostor omogućio nam je i održavanje manifestacija, pa smo krajem listopada imali 1. Dan domaće jabuke koji je naišao na odličan interes kod građana i pokazao se kao izvrsna neizravna promocija. Dio izlagača zatvorio je već prije 12 sati jer su prodali sve što su imali, stigao je i velik broj ljudi koji nikad nisu bili na veletržnici, a dobro su toga dana poslovali i naši stalni zakupci, kazao je Randisi, naglasivši da je u svibnju ove godine po sličnom principu organiziran i Dan domaće jagode koji je također naišao na dobar odjek u javnosti.

Kako bi veletržnica i dalje zadržala pozitivno poslovanje, pokušava se i s nizom dodatnih aktivnosti koje zasad, prema riječima direktora Randisija, nisu polučile značajne rezultate. Naglasio je i da su tijekom prošle godine provedena dva postupka javne ponude za prodaju Veletržnice, ali da o tome nema nikakvih informacija niti su o postupcima bili obaviješteni.

– Na veletržnici sada djeluje četrnaest poslovnih subjekata, zakupaca prostora. Sukladno maloj popunjenosti u prvom dijelu godine, s početkom 2015. godine dodatno smo smanjili plaće svim zaposlenicima, kao i naknade vanjskim suradnicima. Sadašnja popunjenost prostora, normalniji vremenski uvjeti i naša prilagodba omogućit će nam da se slabija popunjenost do kraja godine anulira i da opet poslujemo pozitivno, zaključio je Randisi.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!