Predstava: Gola u kavezu @ Adriatic

gola_u_kavezu…kazalište Moruzgva je u radu na predstavi uspješno surađivalo s udrugama koje se bave ženskim pitanjima i ravnopravnošću spolova u suvremenom društvu…
…seks i grad je ništa u usporedbi s ‘Golom ženom iz kaveza’…

Opatija – U izvedbi ansambla Kazališta Moruzgva, ovaj petak, 24. rujna s početkom u 20 sati, u Kongresnoj dvorani hotela Adriatic, održati će se predstava – ‘Gola u kavezu’.
Kazalište ‘Moruzgva’ je zagrebačka ‘mala produkcija’ no sudeći po predstavi ‘Gola u kavezu’, ne zaostaje puno ni za nekim većim produkcijama. Tekst za predstavu napisala je Olja Runjić, režirao je Ivan Leo Lemo, a tri gracije su Ecija Ojdanić, Ana Begić i Barbara Nola. Praizvedba predstave bila je u ožujku ove godine. Predstava je otpočetka hit, pogotovo među ženskom publikom. Ništa čudno, jer sve se možemo u nekoj (ili u ponečemu) prepoznati. Predstava ‘Gola u kavezu’ tematizira, polemizira i analizira majčinstvo i to iz vizure ženskog straha. Strah je kavez iz kojeg treba izaći. Ovo je priča o tri žene koje će to pokušati.
Može li i treba li, moderna žena danas, razmišljati o tuđim očekivanjima, živjeti život ‘arhetipske’ žene? Kako zaboraviti na stereotipe o savršenim ženama i osluškivati tek ritam vlastitog bila? Što je ženska sreća i u čemu se krije? U ljubavi, majčinstvu, karijeri…ako sve objediniti, ili možda sreću ipak ne možemo opisati takvim općim, opipljivim pojmovima?
gola_u_kavezu1
Cijena ulaznice iznosi 60 kuna.
Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Vezane vijesti:
FOTO: I klinci su bili sretni… @ Juraj Šporer
Dječja predstava: I drvo je bilo sretno @ Juraj Šporer
Kazališni i glazbeni program ljeto/zima @ Opatija

error: Content is protected !!