UČILIŠTE LOVRAN Privatna škola za medicinska i wellness zanimanja u Opatiji

Autor: Nikola Cvjetović 12.07.2022

uciliste_lovran_volosko_2022__3_

Kao vodećoj školi za obrazovanje kadrova u zdravstvenom i wellness turizmu nama se obraćaju poslodavci i nude zaposlenje završenim polaznicima. Stoga se naši polaznici lako zapošljavaju i samozapošljavaju.

Volosko - Zdravstveni turizam je područje u kojem Hrvatska, osobito regija Kvarner i Istra ima veliki potencijal rasta i zapošljavanja kadrova koje školuje Učilište Lovran – ustanova za obrazovanje odraslih u Opatiji.

Osim u Hrvatskoj završeni polaznici lako pronalaze posao u zemljama Europske unije gdje su upravo Fizioterapeuti, Dentalni asistenti i Wellness terapeuti vrlo traženi i dobro plaćeni kadrovi.

uciliste_lovran_volosko_2022__1_ Jelica Popić, dr.med.

POVIJEST ŠKOLE
Školu je osnovala Jelica Popić, dr. med., koja je karijeru liječnika započela u Domu zdravlja u Opatiji 1995. godine, a potom 2000. godine pokrenula prvi wellness centar u Hrvatskoj u Hotelu Milenij. Još od početka školovanja na Medicinskom fakultetu u Rijeci – planirala je svoju karijeru liječnika razvijati u sektoru zdravstvenog turizma i to u Opatiji kolijevci zdravstvenog turizma Hrvatske. Tako je 2000. godine kao vizionar, prateći trendove u svijetu turizma pokrenula prvi wellness centar u Opatiji u hotelu Milenij. Školu je osnovala 2004. godine u Lovranu, jer je uvidjela da će razvoj wellnessa i zdravstvenog turizma ovisiti o dostupnosti kadrova koje te usluge pružaju. Škola se prije pet godina preselila na lokaciju Črnikovica 7a, u Volosko ( u sklopu objekta Villa Dinka, Volosko ) .

Učenici uče u realnom okruženju jer je u školi smješten i Ortosan medical wellness centar u kojem naši nastavnici i voditelji vježbi (doktori, fizioterapeuti i kozmetičarka) pružaju usluge fizikalne terapije, kiropraktike, akupunukture, estetske medicine, lokalnom stanovništvu i turistima.

PROGRAMI ŠKOLOVANJA
U Učilištu Lovran u Opatiji (Volosko) možete upisati srednju školu ili se prekvalificirati za zanimanja Fizioterapeut i Dentalni asistent ili se školovati za Wellness terapeuta, Masera, Kozmetičku njegu lica, Instruktora pilatesa i joge, Manikura.

Učilište Lovran nudi preko 20 različitih tečajeva među kojima su tečajevi: Kiropraktika i manualna medicina, Akupunktura, Estetska medicina ( dermapen, plasma pen, hijaluron pen, mezoterapija) , Tečajevi masaže, Depilacije, Pedikure i još mnogi drugi.

Tečajeve pohađaju liječnici, doktori dentalne medicine, fizioterapeuti, kozmetičarke ali i „laici“ što znači osobe koje imaju završenu bilo koju srednju školu a žele se iskušati i razvijati karijeru u području zdravlja, ljepote i wellnessa.

uciliste_lovran_volosko_2022__5_

PROGRAM PREKVALIFIKACIJE I STJECANJA SREDNJE STRUČNE SPREME DENTALNI ASISTENT
Za zanimanje Dentalni asistent školujemo već 9. generaciju učenika starijih od 18 godina. Nastava se održava vikendom i već nakon 20-tak mjeseci ako redovno polažu razlikovne i stručne predmete učenici stječu zvanje Dentalni asistent.
Kako je dentalni turizam najrazvijeniji upravo u regiji Kvarner i Istri ne čudi da je najveći interes upravo za taj program, jer se mnogi učenici već za vrijeme školovanja lako i brzo zapošljavaju.
Učenici uče od nastavnika iz prakse u realnom okruženju jer je u Učilištu Lovran opremljena školska ordinacija dentalne medicine u kojoj se u organiziraju vježbe i prikazi procesa dentalnog asistiranja pod vodstvom iskusne dentalne asistentice i doktora dentalne medicine.

PROGRAM PREKVALIFIKACIJE ZA FIZIOTERAPEUTA
U gotovo svim srednjim školama u Republici Hrvatskoj posebice u većim gradovima prijavljuje se gotovo tri puta više učenika od upisne kvote, što govori u prilog velikom interesu za navedeno zanimanje.

Oni svoje mjesto imaju na području: promicanja i unapređenja zdravlja, prevenciji ozljeda, bolesti i oštećenja te fizikalne terapije.

Fizioterapeutski tehničar je vrlo atraktivno zanimanje – lako zapošljivo osobito u zdravstvenom turizmu, ali i samozapošljivo. Naime većina završenih polaznika otvara svoje terapijske centre u kojima pružaju usluge kineziterapije, aparativne fizikalne terapije, masaže - sve većem broju ljudi koji boluju od bolesti koštano mišićnog sustava (križobolja, išijas, bolovi u vratu, ramenima, smrznuto rame, teniski lakat, bolovi u koljenima, kukovima, stanja poslije moždanog udara itd.)

uciliste_lovran_volosko_2022__2_

Velik broj završenih fizioterapeuta svoju karijeru razvija u sportskim klubovima ili s rekreativcima kojih često muče sportske ozljede.

Program za fizioterapeuta također se može upisati kao srednja škola ili prekvalifikacija. Traje 20-tak mjesec. Nastava se održava poslije podne tri dana u tjednu i to svaki drugi tjedan. Vježbe i stručnu praksu mogu pohađati u Thalasoterapiji Opatija, Domu zdravlja i KBC Rijeka, u Klinici za ortopediju dr. Nemec, Istarskim domovima zdravlja ili po svom izboru u mjestu življenja.

WELLNESS ZANIMANJA
Najveći broj učenika u Učilištu Lovran upisuje programe za Wellness terapeuta i Masera. Potom slijedi Kozmetička njega lica, Depilacija, Manikura, Pedikura te tečajevi masaža. Među masažama najviše polaznika izabire Medicinsku masažu i Sportsku masažu i tečaj Limfne drenaže . Vrlo je tražen tečaj Kiropraktike i manualne terapije, Tui na kineske masaže i tečaj Akupunkture – posebice od strane liječnika i fizioterapeuta.

uciliste_lovran_volosko_2022__4_

ZAPOŠLJIVOST
Projekcijom odlazaka u mirovinu i maturanata zdravstvenih zanimanja te nezaposlenih dobivaju se podaci deficita ili suficita zdravstvenih zanimanja. U praksi se mogu razaznati trendovi velikog manjka ponude u odnosu na potražnju. Svjetska zdravstvena organizacija je upozorila da se ulaganja u ljudske resurse u zdravstvu ne smiju smanjiti u vrijeme gospodarske krize, uslijed mogućih iseljavanja zdravstvenih radnika u inozemstvo i povećanih potreba za zdravstvenim radnicima nakon poboljšanja ekonomskih uvjeta. WHO je također je upozorila na skori globalni manjak zdravstvenih radnika svuda u svijetu na svim obrazovnim razinama i programima.

Kao vodećoj školi za obrazovanje kadrova u zdravstvenom i wellness turizmu nama se obraćaju poslodavci i nude zaposlenje završenim polaznicima. Stoga se naši polaznici lako zapošljavaju i samozapošljavaju.

Ovdje smo kako bismo vam omogućili da se kvalitetno školujete i da se ostvarite u zanimanjima koja su ljekovita za one koji pružaju i za one koji primaju usluge medicine i wellnessa.

Privatna škola za medicinska i wellness zanimanja u Opatiji

Više sa portala poduckun.net ...