Pusni vodič za vikend @ Liburnija

pust_korzo…u Opatiji se održava humanitarni malonogometni turnir, a u Matuljima je obnovljena mića zvončarska smotra…
…subotnja večer je rezervirana za zabavu – fešte se održavaju u Matuljima, Kastvu i Lovranu…

Matulji, Kastav, Opatija – I ovog vikenda Matulji su pusni centar Liburnije, no brojna događanja ovog vikenda ipak započinju u Opatiji.
Već danas ujutrou opatijskom Sportskom centru ”Gorovo” biti održan šesti po redu Malonogometni maškarani turnir, koji je ove godine posvećen članovima obitelji Bašić, a okupit će 12 dječjih te 18 seniorskih ekipa iz Hrvatske, Slovenije i Italije.
Na velika vrata vraća se i Mića zvončarska smotra, koja će se održati u ranim subotnjim poslijepodnevnim satima u Bregima, čiji zvončari ove godine drže ključeve matuljske općine. Nakon deset godina pauze, obnovlja se ova tradicija, koja će se seliti će po mjestima općine Matulji što će unijeti dinamiku u samu organizaciju i biti zanimljiva novina za posjetitelje kao i sudionike
Početak povorke predviđen je za 13 i 30 sati kada će iz centra Bregi kod Društvenog doma mići zvončari iz dvanaestak zvončarskih grupa sa područja Primorsko-goranske županije krenuti prema Stanićima a zatim kroz Stanići i Brnčići natrag do Društvenog doma Bregi. Na ”Mićoj zvončarskoj smotre” sudjelovati će mići Brežanski, Rukavački, Žejanski, Munski, Zvonejski, Frlanski, Brgujski, Mučićevi zvončari, mići zvončari Vlahov Breg Korensko, Halubajski, Dondolaši, Zametski, Kukuljanski, a prethodit će im ”Muzika od Jurčić” te maškarana povorka Dječjeg vrtića Matulji i njegovih područnih odjeljenja. Program vodi Nina Dukić, a u kulturno zabavni dio programa uključiti će se djeca Društva Naša djeca Matulji sa svojim malim glazbenicima i folklornom radionicom te Male opatijske mažuretkinje,a zabavljati će grupa Maestral i Gemajzeri.
Za kraj subotnje večeri rezervirana je fešta i plesnjak – zabaviti se možete u matuljskom maškaranom kampusu uz Lady Lunu i Mustafe, u kastavskoj dvorani doma ”Braće Matešić” u Šporovoj jami, te u lovranskom restoranu ”Kvarner”.
Živio Pust!
Ivan Mellor / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Izložba: Lepi naš pusni kraj @ Opatijski portun
Nazdolun se i drek tače @ Matulji
Izložba: Pusneh fotografij @ Ičići
Pusna događanja za vikend @ Matulji i Kastav
FOTO: Sex, alkohol & polka @ Maškarani kampus
VIDEO: Sako leto na Antonju, pusta dižemo na pal…
FOTO: Antonja pul Matuj…
FOTO: Za se je kriv – Konzumnist @ Opatija
FOTO: Ivić finil na marune @ Lovran
Sva tri će viset @ Kastav
2. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija
VIDEO: Stiže Maškarani kampus @ Matulji
FOTO: Neka visi Hans!!!
VIDEO: Prihaja Pust!
___________________________________________________________________________________________
Liburnija.net; Vaše online novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net