14. Festival sportske rekreacije u Opatiji: Turnir u badmintonu za djecu i rekreativce ove subote

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 14.12.2022

Natjecat će se i timovi po sistemu da svaki tim čini jedan ženski, jedan muški te jedan mješoviti par, a u svim kategorijama će se do najboljih doći putem kvalifikacijskih borbi u grupama te finalnom serijom na ispadanje.

Opatija - Opatija će, u subotu 17. prosinca, biti domaćin Turnira u badmintonu za djecu i rekreativce, koji se održava u sklopu 14. Hrvatskog festivala sportske rekreacije. U Sportskoj dvorani "Marino Cvetković" će se okupiti natjecatelji svih generacija i bit će to zasigurno zanimljiv sportski dan.

Turnir je prije svega zamišljen za rekreativne igrače, bez obzira na godine starosti, s ciljem dobre igre i zabave, a igrače koji inače igraju A kategoriju na ADA, Li-Ning turnirima ili Max Ligu svrstat će se u najmlađu kategoriju. Svakako su zanimljive i kategorije u kojima će se igrači natjecati pa su tu: kategorije djece do 12 i preko 12 godina starosti za žene i muškarce (pojedinačno i parovi), pojedinačna kategorija za žene i muškarce do 45 i preko 45 godina starosti, parovi do 80 te 80 – 105 i više od 105 godina starosti (zbroj godina para). Natjecat će se i timovi po sistemu da svaki tim čini jedan ženski, jedan muški te jedan mješoviti par, a u svim kategorijama će se do najboljih doći putem kvalifikacijskih borbi u grupama te finalnom serijom na ispadanje.

Natjecanje započinje u 10 sati i to za djecu, a ostale kategorije startaju od 13 sati. Za 20 sati je planirana večera za sve natjecatelje, a organizator je osigurao medalje za tri prvoplasirana po kategorijama. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 100,00 kn (13 Eura) po igraču, dok djeca ne plaćaju kotizaciju. U cijenu kotizacije uključena je večera, a igrači sami osiguravaju pernate loptice za natjecanje.

Organizator turnira je KŠR Gorovo, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, Grada Opatije i Hrvatskog saveza sportske rekreacije "Sport za sve". Ovim turnirom nastavljaju se brojne aktivnosti koje Opatiju brendiraju kao atraktivnu sportsko – rekreacijsku destinaciju te je za vjerovati da će i ova subota biti doista za pamćenje.

Više sa portala poduckun.net ...